NHL-mestari Mikko Rantanen pamahti jalkapallojätin pukukoppiin – saatesanat naurattivat: "Luulivat varmaan, että se on joku keilauspalkinto"

Stanley Cup -voittaja Mikko Rantanen hyväntekeväisyysottelussa –"Voittaminen tuntuu paremmalle kun on ollut pohjalla" 4:11
Stanley Cup -voittaja Mikko Rantanen hyväntekeväisyysottelussa – "Voittaminen tuntuu paremmalle kun on ollut pohjalla"

NHL-supertähti Mikko Rantanen pääsi nauttimaan jostain, mistä jokainen nuori ja vähän vanhempi kiekkoilija unelmoi. Rantasen edustama Colorado Avalanche marssi vastustamattomasti Stanley Cup -mestariksi. Rantasen kesään on mahtunut paljon juhlintaa sekä vierailu jättiseuran pukukopissa. Siellä vastaan tuli hulvaton hetki..

Avalanche lähti kevääseen suurena mestarisuosikkina. Sen pahimpana uhkaajana pidettiin Tampa Bay Lightningia, joka tuli kuin tulikin finaaleissa vastaan.

Avalanchea ei kuitenkaan pysäyttänyt mikään. Mestaruus varmistui 27. kesäkuuta.

Sen jälkeen Avalanche ja koko Denverin kaupunki nautiskeli.

– Jäi kyllä mieleen, kun olimme Denverissä joukkuekavereiden kanssa paraatissa. Ei sitä oikein osannut edes tajuta, että kuinka paljon ihmisiä siellä oli paikalla, Rantanen muistelee MTV Urheilulle.

Sportsnetin mukaan paraatiin osallistui jopa 500 000 ihmistä.

Rantanen itse nousi juhlissa valokeilaan, kun hän piti ikimuistoisen puheen yleisömeren edessä. Rantanen muun muassa ”unohti” englannin kielen – pienen juhlahumun keskellä.

– Olihan tuossa aika kovaa juhlintaa. Toki, tuo oli esimerkiksi minulle ensimmäinen mestaruus, niin kyllä sitä saikin vähän juhlistaa, Rantanen kuittaa.

Makoisan mestaruusparaatin lisäksi Rantasen muistoihin piirtyi kaksi upeaa hetkeä.

– Tietysti se, kun olimme jäällä. Ensimmäinen fiilis. Sitä ei tule ikinä unohtamaan. Sitten kruununa oli se, kun sai juhlistaa mestaruutta Suomessa ystävien ja perheen kanssa, Rantanen miettii.

Mikäs palkinto se olikaan

Rantanen ikuistettiin kesällä myös aivan muissa ympyröissä. Suomalaistähtihyökkääjä matkasi Lontooseen, missä ohjelmassa oli Valioliiga-jätin Arsenalin kotiavaus.

– Heidän peliinsä lähtö oli mielessä, kun kuulin, että meillä on sama omistaja (Stan Kroenke) kuin Arsenalilla. Olen nähnyt häntä silloin ja tällöin. Nyt kun tuli voitto, niin uskalsin kysyä, että onko mitään mahdollisuutta päästä kotiavaukseen. Että saisiko jotkut tiketit piippuhyllyltä tai jotain. Omistajan perhe hoiti vähän paremmat kuviot. Pääsin käymään kopissa, tapasin pelaajia, valmentajia ja niin edelleen.

Arsenalin pukukopissa Kroenkenin poika Josh Kroenke totesi, että Rantanen on tuore Stanley Cup -voittaja.

– Siinä oli lähellä pari brasilialaista pelaajaa. Kun omistajan poika sanoi jotain Stanley Cupista, niin he varmaan luulivat, että se on joku keilauspalkinto, Rantanen naurahtaa.

– Eivät he varmaan tienneet, että mikä se on, mutta ei se haittaa. Se oli huikea kokemus kyllä.

Rantanen itse ei ole tuonut Arsenal-fanitustaaan mitenkään isommin esille. Sen sijaan Avalanchen toinen tuore suomalaismestari Artturi Lehkonen on tunnustautunut vahvana "Arsu"-fanina.

– Arsin piti lähteä mukaan, mutta hänelle tuli uusi viisumi, eikä hän saanut passia ajoissa, Rantanen sanoo Lontoon retkeen liittyen.

– Mutta ei hän ole tehnyt minusta Arsenal-fania. Tykkäsin jo pienenä Arusta, kun rupesin vähän enemmän futista seuraamaan. Siellä oli Thierry Henryt ja muut. Fanitus jäi siitä sitten päälle. Vasta jälkeenpäin kuulin, että Arsikin on Arsu-fani, Rantanen hymyilee.

Ennakkosuosikkina

Pitkälle venyneen pudotuspelikesän myötä Rantasen harjoitteluaika on jäänyt kortille.

Joskin hyvästä syystä.

– Ehti jo vähän tottua siihen, että kesäharjoittelussa meni melkein se kolme kuukautta. Kesä jäi nyt lyhyeksi, mutta pelaamisesta on sen verran vähän aikaa, että lihasmuisti on vielä hyvin tallella. En usko, että tässä missään ongelmissa ollaan, Rantanen pohtii.

Rantanen aloitti uuteen kauteen valmistautumisen heinäkuun alussa. Pohjois-Amerikkaan hän suuntaa syyskuun alkuhetkillä, eli parin viikon kuluttua.

Hän palaa organisaatioon, josta on tullut NHL:n kärkiseura. Nousu on ollut nopeaa.

– Viisi vuotta sitten olimme NHL:n viimeisiä ja voitimme koko kauden aikana vain 22 peliä. Täytyy olla onnellinen, että suunta kääntyi tuolla tavalla, Rantanen huikkaa.

Tulevalla kaudella Avalanche on kuin punainen viitta muille seuroille. Hallitseva mestari on iso ennakkosuosikki, sillä sen runkoon ei tullut valtavia muutoksia.

Rantasen mukaan iso kuva ei välttämättä muutu kuitenkaan merkittävästi aiemmasta.

– Olemme olleet jo tovin ajan samassa asemassa. Meidän täytyy olla valmiina, sillä jokainen joukkue pelaa kovaa joka ikisenä iltana meitä vastaan, Rantanen miettii.

Lue myös:

    Uusimmat