NHL:n huippumaalivahti rikkoi hiljaisuuden mielenterveysongelmistaan – "Olen vajonnut todella pimeään paikkaan"

Montreal Canadiensin viime kaudella Stanley Cup -finaaliin torjunut huippumaalivahti Carey Price kirjoitti Instragram-julkaisussaan kohtaamistaan mielenterveysongelmista.

Carey Price ilmoittautui vapaaehtoisesti NHL-pelaajien avustusohjelmaan päihderiippuvuuden vuoksi lokakuun alussa. Nyt hän palasi Canadiensin vahvuuteen harjoittelemaan ja kuntouttamaan itseään heinäkuun polvileikkauksesta.

– Viimeisien vuosien aikana olen vajonnut todella pimeään paikkaan. Minulla ei ollut työkaluja selviytyä vaikeuksista, Price kirjoittaa Instragramissa.

Price tajusi, kuinka hänen oli asetettava oma mielenterveytensä jääkiekon edelle.

– Yritän nyt korjata vuosia laiminlyömääni mielenterveyttä. Etenen päivä kerrallaan, enkä tiedä, milloin palaan pelaamaan.

Canadiensin päävalmentaja Dominique Ducharme oli ilahtunut nähdessään tähtimaalivahdin takaisin joukkueensa mukana.

– Hän haluaa palata kaukaloon ja auttaa joukkuetta, mutta hänen tarvitsee vielä hoitaa muita asioita, joten hänellä on vielä pitkä matka pelikuntoon, Ducharme kommentoi.

Viime kauden Stanley Cup -finalistijoukkueen alkukausi ei ole alkanut toivotunlaisesti. Canadiensilla on vasta kolme voittoa ja kymmenen tappiota.

34-vuotiaan Pricen palkintokaapista löytyy muun muassa olympia- ja World Cup -kulta. Hänet on kertaalleen valittu NHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi. Häntä on ennakoitu myös Kanadan tulevan olympiajoukkueen ykkösmaalivahdiksi.

Lue myös:

    Uusimmat