NHL:ssä värkättiin historiallinen ilmaveivimaali – Mikael Granlund kaivettiin kommentoimaan

Carolina Hurricanesin venäläishyökkääjä Andrei Svetsnikov täräytti NHL-historian ensimmäisen ilmaveivimaalin ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Kyseinen temppu tuli suomalaisille tutuksi keväällä 2011, Mikael Granlundin toimesta.

Svetsnikov tempaisi ilmaveiviosuman Flames-maalivahdin David Rittichin selän taakse.

Video osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Pohjois-Amerikassa Svetsnikovin tempaus herätti nopeasti huomiota. Ilmaveiviosumia on nähty muissa sarjoissa, mutta ei taalajäillä, NHL:ssä.

Svetsnikovin maalin jälkeen esille kaivettiin Nashville Predatorsia edustava Granlund, joka on tempun yksi ”oppi-isistä”. Granlund täräytti ilmaveivimaalin kevään 2011 MM-kisoissa, välieräottelussa Venäjää vastaan.

– Siitä tuli silloin aika iso juttu Suomessa. Olin vain, että ”ok, ehkä yritän tehdä maalin hieman eri tavalla”, Granlund muisteli temppuaan muun muassa canoe.com:lle kirjoittavalle toimittajalle Wes Gilbertsonille.

Granlund otti hyvin rauhallisen lähestymistavan Svetsnikovin tempaukseen.

– Se oli upea, mutta ajattelen silti, että se oli vain yksi maali, Granlund totesi, jatkaen:

– Tuosta saa vain yhden maalin – ei yhtään enempää. Temppu oli hieno, emmekä ole nähneet sellaista aiemmin NHL:ssä. Ja se oli varmasti iso maali heidän joukkueelleen. Mutta minulle, kaikki osumat ovat ihan samanlaisia, Granlund sanoi osuman merkityksestä.

Granlundilta tiedusteltiin myös sitä, että miksi ilmaveiviosumat ovat niin harvinaisia jääkiekon huipputasolla.

– Ehkä nuo eivät pyöri niin hirveästi pelaajien mielessä. Eikä tuolla ole yleensä tarpeeksi aikaa, että jotain tuollaista voisi yrittää. Yleensä aina joku on aivan tolpassa kiinni. Tarvitaan luovuutta, että tuollainen voi hiipiä mieleen kesken pelin, Granlund mietti.

Lue myös:

    Uusimmat