NHL:ssä iso kauppa: Mikko Rantasen Colorado myi tähtipakin Torontoon – kohuhyökkääjä toiseen suuntaan

Jääkiekkoliiga NHL:ssä riitti tapahtumia maanantaina, kun vapaiden pelaajien markkinat käynnistyivät. Näiden yhteydessä tehtiin myös yksi iso kauppa, josta vastasivat suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasen edustama Toronto Maple Leafs ja Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche.

Maple Leafs värväsi itselleen kanadalaisen tähtipakin Tyson Barrien, vikkelän kanadalaishyökkääjän Alex Kerfootin sekä kuudennen kierroksen varausoikeuden.

Vaihdossa Avalanche kuittasi itselleen kanadalaissentterin Nazem Kadrin, ruotsalaispuolustajan Calle Rosenin sekä kolmannen kierroksen varausoikeuden.

Kaupan yhteydessä Avalanche pitää hallussaan 50 prosenttia Barrien ensi kauden 5,5 miljoonan dollarin palkasta.

Avalanchen GM Joe Sakic perusteli kauppaa muun muassa sillä, että seuran puolustusosastolla on nyt useita erittäin lupaavia pelaajia sekä sillä, että Barrien sopimus on katkolla ensi kauden jälkeen.

Barrie, 27, nakutti viime kaudella NHL:n runkosarjassa 78 otteluun tehot 14+45=59.

Toiseen suuntaan liikkuneista pelaajista nimekkäin on Kadri, 28, joka on pyörinyt otsikoissa useiden kohutemppujen myötä. Kevään pudotuspeleissä Boston Bruinsia vastaan Kadri määrättiin loppusarjan mittaiseen pelikieltoon, kun hän iski poikkittaisella mailalla Bruins-hyökkääjää Jake DeBruskia päänseudulle.

Parhaimmillaan Kadri on nakuttanut sangen kovaa jälkeä NHL:ssä tehopisteiden ja maalien muodossa. Esimerkiksi kaudella 2016-17 hän iski 32 maalia ja keräsi kasaan yhteensä 61 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat