NHL-pomo luopui ilmaiseksi Eeli Tolvasesta – sanoo nyt suorat sanat: "Saattoi olla virhe"

4:30
Video: Seattle Krakeniin siirtynyt Eeli Tolvanen avaa MTV Urheilulle, mitä Nashville Predatorsissa tapahtui.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Eeli Tolvanen vaihtoi vastaikää seuraa, kun hänen entinen työnantajansa Nashville Predators laittoi hänet siirtolistalle. Tolvasen uudeksi osoitteeksi tuli Seattle Kraken, jonka paidassa suomalainen on takonut kovaa jälkeä. Nyt Predatorsin GM David Poile sanoo suorat sanat Tolvasesta ja hänen menetyksestään.

23-vuotiaan Tolvasen NHL-ura ei meinannut lähteä kunnolla lentoon Predatorsin organisaatiossa. Lopulta seura teki kylmäpäisen ratkaisun.

Tolvanen lyötiin waiverseihin eli suomennettuna siirtolistalle. Tämä tarkoitti sitä, että mikä tahansa muu NHL-seura saattoi poimia hänet ilmaiseksi riveihinsä.

Seattle Kraken haistoi sauman.

Mitä siirron jälkeen onkaan tapahtunut?

Viisi peliä, tehot 3+2=5.

Tolvanen oli valokeilassa Suomen aikaan viime yönä, kun Kraken kaatoi Montreal Canadiensin tyylipuhtaasti 4–0. Tolvanen iski ottelun avausmaalin, minkä lisäksi hän pohjusti Vince Dunnin 3–0-osuman.

Tolvasen mukaan hän sai hyvin ”ristiriitaisia kommentteja” Predatorsin leiristä ennen siirtolistalle laittoa. Tolvanen avautui aiheesta MTV Urheilulle.

Mutta entäpä Predators ja sen johto? Noh, pientä katumusta saattaa olla ilmoilla.

Predatorsin GM David Poile jakoi Tolvasesta varsin suoria kommentteja paikalliselle medialle.

– Tuo saattoi olla virhe meidän kannaltamme. Ja se menee täysin minun piikkiini, jos käykin niin, että hän pääsee lentoon, Poile myönsi avoimesti.

Poile puolusteli myös Predatorsin ratkaisua.

– Yritimme antaa hänelle erilaisia saumoja, erilaisissa paikoissa, Poile totesi.

Poilen mukaan Predators toivoi, ettei yksikään seura olisi napannut suomalaista siirtolistalta. Toisin kävi.

Predators huusi Tolvasen itselleen kesän 2017 NHL-varaustilaisuudessa. Predators sai Tolvasen ensimmäisen kierroksen loppupäässä (vuoro 30.).

Tolvanen nousi isosti tapetille kaudella 2017–18, kun hän takoi nuorena pelaajana kovaa jälkeä KHL-seura Jokereiden riveissä. Hänet nähtiin samalla kaudella sekä olympialaisissa että kevään miesten MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja