NHL:n yön suomalaiset: Raahen rankaisija otti homman haltuun, kun eniten tarvittiin – Mikko Rantasen hienolle kaudelle tyly loppu

San Jose Sharksin Joonas Donskoi nousi varjoista valoihin silloin, kun NHL-kausi oli katkolla. Hän iski osuman Stanley Cupin playoffien toisen kierroksen seitsemännessä ottelussa Coloradoa Avalanchea vastaan.

Sharks voitti 3–2 ja kohtaa läntisen konferenssin finaalissa St. Louis Bluesin. Idän konferenssifinaalissa pelaavat Carolina Hurricanes ja Boston Bruins.

Raahelaislähtöisen Donskoin loppukausi on ollut vaikea, kun hän on joutunut seuraamaan pitkiä jaksoja pelejä katsomosta. Playoffien ensimmäinen osuma tuli kuitenkin enemmän kuin oikeaan aikaan.

Donskoi kiersi hänelle tyypilliseen tapaan, kiersi maalin ja laukoi Sharksin toisessa erässä 3–1-johtoon. Donskoi teki lähes identtisellä tavalla osuman vuoden 2016 Stanley Cupin finaalin kolmannen ottelun jatkoajalla.

Viimeksi Donskoi on tehnyt maalin 10. tammikuuta.

Loistavan kauden pelannut Avalanchen Mikko Rantanen iski playoffien kuudennen maalinsa, kun hän kavensi ohjauksella seitsemän sekuntia ennen avauserän loppua lukemiksi 1–2. Loukkaantumiset vaikeuttivat Rantasen peliä playoffeissa, mutta hän taisteli silti urhoollisesti loppuun asti joukkueensa puolesta.

San Jose - Colorado 3-2
Rantanen    COL 1+0 +1 0 3   -   19.56
Donskoi     SJS 1+0 +1 0 1   -    7.34

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.