Sitkeä St. Louis Blues sisuuntui väärästä tuomiosta ja tasoitti ottelusarjan – tulokasvahti huikeassa vireessä

Boston Bruins eteni itäisessä konferenssissa Stanley Cupin finaaliin suoraan neljässä ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan, mutta San Jose Sharksin ja St. Louis Bluesin ottelusarja kestää pidempään. St. Louis Blues tasoitti ottelusarjan 2–2:een voittamalla 2–1.

St. Louis Bluesin sankariksi nousi 25-vuotias tulokasmaalivahti Jordan Binnington, joka pysäytti 29 laukausta. Hänestä tuli Bluesin historian ensimmäinen kymmenen voittoa pudotuspeleissä torjunut veskari. Tulokasvahdeista samaan voittomäärään on pystynyt yhdeksän muuta maalivahtia.

Blues oli selkeästi sisuuntunut viime ottelusta, jossa Sharks teki jatkoajalla voittomaalin selkeän käsisyötön jälkeen. Blues meni Ivan Barbashevin ja Tyler Bozakin maaleilla kahden maalin johtoon.

Sharks kohensi otteitaan ja Tomas Hertl toi vieraat yhden maalin päähän kolmannessa erässä kuudennella minuutilla. Binnington kesti kuitenkin loppuun asti.

Ottelun ainoa suomalainen oli Joonas Donskoi, joka sai enemmän vastuuta ottelua kohti. Peliaika jäi kuitenkin alle yhdeksän minuutin.

Alla olevalla videolla Tuukka Rask torjuu Bostonin finaaliin.

NHL:n suomalaistilastot pe-la-yönä:

St. Louis - San Jose 2-1 (voitot 2-2)
Donskoi SJS 0+0  0 0 3    -   8.40
Husso STL ei kokoonpanossa

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.