NHL:n yön suomalaiset: Pekka Rinteeltä hurja ottelu kiekkosateessa – Mikael Granlundin putki ei mairittele

Pekka Rinne loisti sankarina Nashville Predatorsin 3–1-vierasvoittoon päättyneessä jääkiekon NHL-ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. 

Varsinkin ensimmäinen erä oli Rinteeltä hurja esitys, kun suomalainen piti Nashvillen pelissä mukana 22 torjunnallaan. Koko ottelussa Rinne pysäytti peräti 42 laukausta.

Nollapelikin jäi lähelle, mutta ajassa 58.57 Nick Bjugstad ujutti kiekon ovelasti Rinteen selän taakse. Yhdysvaltalainen teki nopean pyöräytyksen maalin takaa luukulle ja sujautti kiekon längistä suomalaismaalivahdin selän taakse.

Pittsburghin kolmen ottelun mittaisen voittoputken torjunnoillaan katkaissut Rinne valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi. 

Pittsburgh majailee itäisessä konferenssissa kuudentena, kun taas pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Nashville on läntisen konferenssin nelosena. Rinteen mukaan Pittsburgh on yksi NHL:n ykkösjoukkueista.

–  Se oli hyvä peli meille tässä vaiheessa kautta. Jäljellä on vain neljä ottelua ennen pudotuspelejä ja minusta tuntuu, että jokainen ottelu tästä lähtien tulee olemaan kuten tämä. Joka joukkue yrittää virittää  peliään pudotuspelejä ajatellen, myös me, Rinne sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Siinä missä Pittsburghin voittoputki katkesi, Nashvillen Mikael Granlundin tahmea putki jatkuu. Suomalaishyökkääjä on nyt jäänyt seitsemässä ottelussa peräjälkeen ilman tehopisteitä. Granlund sai illan ottelussa jääaikaa reilut 16 minuuttia.

NY Rangers - St. Louis 4-2
ei suomalaisia

Pittsburgh - Nashville 1-3
Määttä      PIT 0+0 -1 0 5  -  15.47
Granlund Mi NSH 0+0  0 0 1 1/3 16.23
Rinne       NSH 42/43          60.00
Saros       NSH ei kokoonpanossa
Salomäki    NSH loukkaantunut

Detroit - New Jersey   4-0
Vatanen     NJD sairaus

Colorado - Arizona     3-2 vl.
Rantanen    COL loukkaantunut
Raanta      ARI loukkaantunut

Calgary - Anaheim      6-1
ei suomalaisia

Vegas - Minnesota      2-3
Haula       VGK loukkaantunut
Koivu       MIN loukkaantunut

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.


Lue myös:

    Uusimmat