NHL:n yön suomalaiset: Patrik Laine on jälleen pörssikärki – myös varsin yllättävässä tilastossa

Jääkiekkoliiga NHL:ssä yön kierroksella Patrik Laine oli monella tapaa näkyvä hahmo. Los Angelesissa suomalaiskolmikko Sebastian Aho, Erik Haula ja Teuvo Teräväinen olivat rakentelemassa Carolina Hurricanesin voittoa.

Winnipegissä Laineen edustama Jets kärsi jälleen tappion, kun tällä kertaa Arizona Coyotes oli sitä parempi lukemin 4-2.

Laine nappasi syöttöpisteen Jetsin ykkössentterin Mark Scheifelen 1-0-osumaan. Pisteen myötä Laine nousi jälleen NHL:n pistepörssin jaetulle kärkipaikalle.

Ykkössijan jakaa neljä eri pelaajaa. Laineen (3+9) lisäksi myös Edmonton Oilersin Leon Draisaitl (4+8) ja Connor McDavid (4+8) sekä Jetsin Scheifele (4+8) ovat 12 pisteessä.

Laine on myös toisen, hänen osalta hieman yllättävän tilaston kärjessä. Kovan luokan maalitykkinä tutuksi tullut Laine johtaa nimittäin Washington Capitalsin John Carlssonin (2+9) kanssa NHL:n syöttöpörssiä.

Jetsin suomalaishyökkääjä koki myös kovia yön ottelussa. Laine joutui jättämään kaukalon hetkeksi, kun Coyotes-hyökkääjän Conor Garlandin maila osui häntä naamaan.

Carolina Hurricanesin riveissä kaikki kolme suomalaista nostivat päätään, kun Hurricanes haki 2-0-voiton Los Angeles Kingsin kustannuksella. Kesällä Hurricanesiin siirtynyt Erik Haula alusti toisessa erässä tshekkiläishyökkääjän Martin Necasin maalin.

Kolmannen erän lopulla, seitsemän sekuntia ennen summeria Teuvo Teräväinen ampui kiekon tyhjään maaliin. Osuma merkattiin Sebastian Aholle, joka oli laukauksen välissä.

Teräväinen  CAR 0+1 +1 0 0   -   16.34

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.