NHL:n yön suomalaiset: Mikko Rantasen osuma laiha lohtu – suursuosikille karu kohtalo

Kenties suurimpana mestarisuosikkina NHL:n pudotuspeleihin lähteneen Coloradon kausi on ohi. Vegas kaapi pudotuspelien toisen kierroksen kuudennessa ottelussa voiton maalein 6-3 ja jatkaa taivalta voitoin 4-2.

Kaksi suomalaista vähemmän tavoittelee kuluvan kauden Stanley Cupia. Coloradon Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella, kun Vegas oli parempi voitoin 4-2. Ratkaisevan kuudennen ottelun Vegas vei kotonaan 6-3.

Colorado pääsi ottelussa varhaiseen johtoon, kun Devon Toews osui vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Vegas kuitenkin kuittasi alle minuutin kuluttua Nick Holdenin maalilla ja meni ensimmäisessä erässä vielä 2-1-johtoon.

Rantanen nostatti Coloradon toiveita toisen erän alkajaisiksi ylivoimatasoituksellaan. Suomalaishyökkääjä sai hyökkäyssiniviivan ylitettyään kiekon Nathan MacKinnonilta ja laukoi sen onnekkaasti vastapuolen pelaajan kautta verkkoon.

Toisessa erässä joukkueet latoivat maaleja vuorotahtiin, ja kolmanteen erään mentiin Vegasin 4-3-johdossa. Kolmannessa Colorado ei hurjasta yrityksestään huolimatta onnistunut ohittamaan Marc-Andre Fleurya Vegasin maalilla. Ratkaisun makua oli ilmassa, kun William Carrier lakaisi kiekon kolme minuuttia ennen loppua Coloradon verkkoon onnekkaiden pomppujen jälkeen Donskoin seuratessa maalia lähietäisyydeltä. Loppulukemat 6-3 laukoi Max Pacioretty tyhjään maaliin.

Vegas saa kolmannella kierroksella vastaansa Montreal Canadiensin.

NHL:n suomalaiset to-pe-yönä

Vegas-Colorado  6-3