NHL:n yön suomalaiset: Legendaarinen seiskaottelu! Toronto ja Boston taas ikonisessa sarjassa

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Toronto Maple Leafs ja Boston Bruins hakevat paremmuutta legendaarisesta seitsemännestä ottelusta. Maple Leafs siirsi ratkaisua eteenpäin, kun se voitti kuudennen kohtaamisen lukemin 3-1.

Katkaisun paikassa ollut Bruins karkasi ensimmäisenä johtoon, kun kanadalaishyökkääjä Jake Debrusk iski kiekon verkkoon ajassa 21.02. Maple Leafs kuittasi tämän takaiskun 35 sekunnissa ruotsalaishyökkääjän William Nylanderin osumalla.

Kanadalaisnuorukainen Mitch Marner täräytti puolestaan ottelun voittomaalin ajassa 33.25.

Kolmannen erän lopulla tshekkisentteri Tomas Plekanec iski kiekon tyhjiin, varmistaen sarjalle todellisen huipennuksen.

Maple Leafsin ja Bruinsin välille saadaan paremmuus Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä, jolloin ohjelmassa on seitsemäs kohtaaminen.

2010-luvulla Bruins ja Maple Leafs käyvät jo toisen seitsemänteen otteluun venyvän sarjan. Keväällä 2013 joukkueiden välinen seitsemäs kohtaaminen sisälsi melkoisia käänteitä.

Tuolloin Maple Leafs oli 4-1-johdossa kolmannen erän puolessa välissä, kunnes Bruinsin hurja kiri lähti käyntiin. Kotijoukkueena toiminut Bruins tuli tasoihin ajassa 59.09 Patrice Bergeronin osumalla.

Samainen mies vastasi ratkaisusta ensimmäisessä jatkoerässä, kun hän täräytti irtokiekosta Bruinsille 5-4-voiton.

Bergeron on edelleen Bruinsin tärkeimpiä pelaajia.

Nykypäivänä Bruinsin ja Maple Leafsin riveistä löytyy yhteensä kolme suomalaispelaajaa. Bruinsin maalilla Tuukka Rask torjui viime yön kuudennessa ottelussa yhteensä 27 kertaa.

Maple Leafsin riveissä Kasperi Kapanen jäi tehoitta. Peliaikaa hänelle kertyi 12.03. Maple Leafsin toinen suomalaishyökkääjä Leo Komarov oli yhä sivussa loukkaantumisen takia.

Washington jatkoon voitoin 4-2.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.