Historiallinen hörppy edelleen Tommy Salon kiusana – ruotsalainen maalivahtilegenda närkästyi vitsailusta NHL:ssä: "Siitä muistuttaminen on surullista"

Suurin osa varttuneemmasta kiekkoyleisöstä muistaa entisen Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen maalivahdin Tommy Salon kohtalokkaan hörppäyksen vuoden 2002 olympialaisten puolivälierässä Valko-Venäjää vastaan. Tapauksesta on kulunut 18 vuotta, mutta Salon on vaikea nauraa asialle.

Nashville Predatorsin ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson kuvaili Bostonia vastaan tekemäänsä maalia tavalla, joka ei miellyttänyt ex-maalivahtia.

– Ehkä se oli hieman Tommy Salo -maali. Mutta se oli kiva tehdä, Arvidsson kommentoi Aftonbladetin mukaan.

Salo vastasi Arvidssonin heittoon Hockey Pulse -jääkiekkopodcastin haastattelussa.

– Tuolla tasolla pelaavan pelaajan on mielestäni täysin tarpeetonta sanoa tuollaisia asioita. Ei ole syytä, miksi noin tarvitsisi sanoa ollenkaan ja syyttää jotakuta muuta, Salo kommentoi.

Salo sanoi podcastissa, että maalista on niin kauan, ettei siitä tarvitse enää muistuttaa. Tapaus myös osuu häneen yhä, eikä ex-vahti koe tarpeelliseksi sen muistuttamisesta.

– Ajattelen vain, että siitä muistuttaminen on surullista. Avaat sanomalehden, etkä ajattele sen sanovan mitään itsestäsi. Haluan lukea lehteä ilman, että nimeni nousee ylös, Surahammarissa nykyisin asuva 48-vuotias Salo sanoo.

Maali oli Salolle kaikkea muuta kuin virhe muiden joukossa. Vuonna 2018 hän kertoi Aftonbladetin haastattelussa sairastuneensa osittain tilanteen seurauksena masennukseen.

– Kaikki alkoi Valko-Venäjä-ottelusta. Epäonnistuneesta torjunnasta ja Ruotsin putoamisesta. Se pieni hetki on vainonnut minua läpi elämäni.

Salt Lake Cityn olympialaisten jälkeen Salo pelasi vielä kaksi kautta NHL:ssä, jonka jälkeen hän päätti peliuransa Ruotsin pääsarjassa keväällä 2007.

Lue myös:

    Uusimmat