Häijy juoni NHL-nuorukaiselle: Supertähti vahvisti kohuväitteen potkut saaneesta mestariluotsista – "En voinut asialle mitään"

Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Mitch Marner on vahvistanut, että hän joutui menestysvalmentaja Mike Babcockin erittäin kyseenalaisen tempun kohteeksi tulokaskaudellaan 2016-17. 

Urallaan muun muassa Stanley Cupin ja kaksi olympiakultaa voittanut Babcock sai viime viikolla potkut Maple Leafsin päävalmentajan paikalta. Vastuun otti Sheldon Keefe.  

Irtisanomisen jälkeen julkisuuteen on tullut väitteitä Torontossa neljä ja puoli kautta valmentaneen Babcockin menetelmistä. Toronto Sunin toimittaja Terry Koshan toi julki raaimman esimerkin huippuluotsin toiminnasta.

– Yksi tarina on peräisin kaudelta 2016-2017. Babcoc pyysi yhdeltä Maple Leafsin tulokaspelaajalta listaa, jossa tämä laittoi joukkueen pelaajat järjestykseen ahkerimmista laiskimpiin. Tulokas teki näin, koska hän ei halunnut suututtaa valmentajaansa. Pelaaja kuitenkin hämmästyi, kun Babcock luetteli joukkueelle ne, jotka oli kerrottu listan häntäpäässä, Koshan paljasti.

Marner, 22, vahvisti maanantaina, että hän oli listan tehnyt pelaaja. Samalla hän kommentoi tapausta. 

– Se oli yllättävää, mutta siitä on jo pitkä aika. Olin jo unohtanut sen, ja siihen on turha palata. Olin onnekas, että joukkuetoverini eivät pahastuneet siitä. He tiesivät, etten voinut asialle mitään, Marner totesi TSN:n mukaan

– Kyseessä oli tulokaskauteni, joten en tiennyt, miten asiaan pitäisi suhtautua. Se on ohi nyt, ja odotan innolla tätä uutta mahdollisuutta Sheldonin alaisuudessa.      

Toronto on pelannut kaksi ottelua Keefen alaisuudessa ja voittanut molemmat.

Lähes 11 miljoonan dollarin vuosipalkkaa saava Marner on tehnyt 18 ottelussa tehot 4+14=18. Viime kaudella hän mätti 94 tehopinnaa.

Lue myös:

    Uusimmat