NHL-jäällä uusi suomalaisvahti - pikahälytyksellä maali puhtaaksi!

Torontossa tapahtui viime yönä suomalainen NHL-debyytti, kun maalivahti Jussi Rynnäs pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Rynnäs piti maalinsa puhtaana, mutta Toronto hävisi silti Carolinalle 3-0.

24-vuotias Rynnäs tuli peliin pikahälytyksellä, kun hänet kutsuttiin farmista samana päivänä maalivahti James Reimerin loukkaantumisen vuoksi.

Toronton maalilla aloitti Jonas Gustavsson, mutta kun Carolina rymisteli toisen erän ensimmäisellä minuutilla jo 3-0-johtoon, pääsi Rynnäs tosipaikkaan.

Porissa syntynyt maalivahti piti maalinsa puhtaana ja pysäytti kiekon 10 kertaa. 3-0-maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi. Carolinan Jussi Jokinen teki joukkueensa ensimmäisen Tuomo Ruudun syötöstä. Molemmat suomalaishyökkääjät nappasivat syötöt myös joukkueen kolmanteen osumaan.

Toronto jää nyt seitsemättä kertaa peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Carolinan toiveet ovat myös jo menneet. Kun jäljellä on viisi peliä, matkaa kahdeksanteen sijaan on yhdeksän pistettä.

Porin Ässien kasvatti Rynnäs oli mukana Toronton harjoitusleirillä syksyllä, mutta tie katkesi viime metreillä nilkkavammaan. Sen jälkeen hän on tehnyt kovaa työtä farmissa ja pääsi näyttämään nyt taitonsa.

Tällä kaudella myös Iiro Tarkki teki debyyttinsä pikahälytyksellä.