NHL antoi lisätietoja liigan rokotustilanteesta – "Jotkut pelaajat ovat olleet vastahakoisia"

NHL:n varakomissaari Bill Daly on antanut rohkaisevan päivityksen NHL:n koronarokotustilanteesta. Tuoreimpien arvioiden mukaan rokotuksesta kieltäytyneitä pelaajia tulee olemaan alle 15.

NHL on paiskinut kauden alla kovasti töitä turvallisen ilmapiirin luomiseksi. NHL:n tavoitteena on rokottaa kaikki pelaajat ja heidän kanssaan säännöllisesti työskentelevät ihmiset mahdollisimman nopeasti.

NHL:n varakomissaari Bill Dalyn mukaan liigan odotusohjelma on sujunut hyvin. Pelaajien osalta vain muutama on kieltäytymässä rokotteesta.

– Tuoreimpien tietojemme mukaan vain kymmenen pelaajaa tai jopa vähemmän ovat rokottamattomia runkosarja-avaukseen mennessä, Daly kertoo NHL:n sivuilla.

– Se voi tosin muuttua riippuen siitä, kuka pääsee NHL-rosteriin ja kuka ei. Kyse on siis ennusteesta. Uskon kuitenkin, että on turvallista sanoa, että kyse on lopulta alle 15 pelaajasta, Daly jatkaa.

Daly kertoo, ettei kaikki pelaajat ole olleet täysin suopeita koronavirusrokotteiden suhteen, mutta hiljalleen rokotusten vastustus on hiipumaan päin.

– Jotkut pelaajat ovat olleet vastahakoisia rokotuksen suhteen. Tietojemme mukaan tuo vastahakoisuus on kuitenkin hälvenemässä. Osa niistä pelaajista on nyt ottanut rokotteen, joten toivottavasti jossain vaiheessa rokotusprosenttimme olisi 100, Daly toivoo.

Kaiken kaikkiaan Daly on erittäin tyytyväinen siihen, miten NHL:n rokotusprosessi on edennyt.

– 98-99 prosentin rokotusaste on mahtava. Kukaan, joka toimii säännöllisesti pelaajien kanssa, ei voi olla rokottamaton, joten myös heidät on rokotettava. Se luo turvallisemman ympäristön kaikille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja