Newyorkilaispoliisi haalinut omalla autollaan jo 75 sakkoa kahdessa vuodessa – eikä hän ole edes ainoa megatörttöilijä

Poliisi lueskelee papereitaan kesken ajon 0:18
Brittipoliisi kärähti paperitöiden tekemisestä ratin takana.

New Yorkin poliisilaitoksella työskentelee henkilö, joka kokee, että voi ajella omalla autollaan miten sattuu, kunhan kertoo sitten olleensa työtehtävissä.

Tai näin voisi ainakin kuvitella, sillä kyseinen sankari on saanut kahden vuoden aikana huimat 75 sakkoa, joista 53 on tullut ylinopeudesta ja viisi punaisia päin ajamisesta. Maksettavaa on tullut myös bussikaistalla ajamisesta, mutta vain yksi ainoa pysäköintirikkeestä.

Paljastuksen taustalla oleva newyorkilainen Streetsblog NYC -sivusto kertoo, että tämä runsaasti sakkoja kerännyt Dodge Grand Caravan on säännöllisesti pysäköitynä New Yorkin poliisilaitoksen 78:nnen poliisipiirin työntekijöille varatulle parkkipaikalle.

Kyseisen auton sakkojen taustoja enemmänkin kaivellut Streetsblog sai selville, että monet maksuvaatimuksista on kumottu oikeudessa sillä perusteella, että kuljettaja on ollut virantoimituksessa. Ylinopeussakoista auton omistaja on joutunut maksamaan vain 28.

Streetsblog selvitti New Yorkin poliisilaitoksen parkkipaikoille pysäköityjen siviiliautojen sakkohistoriaa myös muiden poliisipiirien osalta tarkastaen yhteensä yli 800 ajoneuvoa.

77 prosentille autoista oli annettu kuluneen kahden vuoden aikana jonkinlainen sakko. 58 prosentille sakko oli annettu ylinopeudesta tai punaisia päin ajamisesta, ja 37 prosentilla autoista oli syyllistytty edellä mainittuihin rikkeisiin useammin kuin kerran.

Streetsblog uutisoi vasta viime viikolla toisesta newyorkilaispoliisista, joka oli kerännyt samassa ajassa 41 sakkoa. Tämä ennätys ei tosiaan kauaa pitänyt.

Lähde: Streetsblog NYC, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat