New Yorkin syyttäjät saivat Trumpin verotiedot, joita ex-presidentti piilotteli vuosia – uhkana jopa vankeustuomio, josta häntä ei voitaisi armahtaa

10:03
Donald Trump piti viimeisen puheensa presidenttinä – näin hän kuvaili presidenttikauttaan ja maan tulevaisuutta sanasta sanaan

Trumpia epäillään muun muassa veronkierrosta ja petoksista.

Yhdysvalloissa New Yorkin syyttäjät ovat saaneet vihdoin käsiinsä tiedot entisen presidentin Donald Trumpin veronpalautuksista, kertoo syyttäjänviraston tiedottaja. Hänen mukaansa virasto sai tiedot maanantaina kuukausien oikeustaistelun päätteeksi.

Maan korkein oikeus hylkäsi maanantaina Trumpin asianajajien yrityksen estää tietojen luovutus.

Trumpin tilejä tutkittiin aluksi sen vuoksi, että hänen epäiltiin maksaneen hiljaiseksi kaksi naista, joiden kanssa hän oli pettänyt vaimoaan. Toinen naisista on pornonäyttelijä Stephanie Clifford, taiteilijanimeltään Stormy Daniels.

Sittemmin tutkinnat ovat laajentuneet koskemaan myös epäiltyä veronkiertoa sekä vakuutus- ja pankkipetosta. Trumpin entisen asianajajan Michael Cohenin todistuksen mukaan Trump vääristeli omaisuutensa arvoa sekä välttääkseen veroja että saadakseen edullisemmat pankkilainat.

Trump on kutsunut tutkintoja maan historian suurimmaksi noitavainoksi.

Trumpia uhkaa pahimmillaan vankeus. Jos Trump tuomitaan, häntä ei voida armahtaa, sillä armahdukset eivät ole mahdollisia osavaltioiden tuomioistuinten antamissa tuomioissa.

Trump on piilotellut verotietojaan vuosien ajan, vaikka presidentit ovat 1970-luvulta alkaen julkaisseet ne hyvän tahdon eleenä. Trump oli Richard Nixonin jälkeen ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, joka ei ole julkistanut verotietojaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja