New York Times: Valkoisen talon sähköpostijupakka paisuu – myös ex-strategiapäällikkö ja ex-kansliapäällikkö käyttivät yksityistä postia työasioihin

Ainakin kuusi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin läheistä neuvonantajaa on käyttänyt yksityistä sähköpostia keskustellakseen Valkoisen talon asioista. 

New York Timesin viranomaislähteet kertovat, että Valkoisen talon entinen strategiapäällikkö Stephen Bannon ja entinen kansliapäällikkö Reince Priebus käyttivät silloin tällöin yksityistä sähköpostiaan työasioista keskustelemiseen.

Eilen uutisoitiin, että Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner on lähettänyt tai vastaanottanut noin 100 töihin liittyvää sähköpostia yksityisestä sähköpostistaan. 

NYT:in lähteiden mukaan myös neuvonantajat Gary Cohn ja Stephen Miller lähettivät tai vastaanottivat joitakin sähköposteja yksityisiltä tileiltään.

Newsweekin mukaan myös Donald Trumpin tytär Ivanka Trump käytti yksityistä sähköpostia ensimmäisen kuukauden aikana, kun hän työskenteli palkattomana neuvonantajana Valkoisessa talossa.

Virkailijoiden ei ole kuitenkaan laitonta käyttää yksityistä sähköpostia, jos he lähettävät työhönsä liittyvät postit työsähköpostiinsa. 

Vuonna 2016 presidentinvaalien aikaan Donald Trump toistuvasti saarnasi Hillary Clintonille siitä, että tämä oli ulkoministerinä käyttänyt yksityistä sähköpostiaan. Trump käytti sähköpostikohua todistellakseen Clintonin epäluotettavuutta.

Lue myös:

    Uusimmat