Nettivinkit

Internetistä löytyy ilmainen kuntoneuvola. Se on erinomainen apuvälinen kaikille kunnostaan ja painonhallinnastaan kiinnostuneelle.

Englanninkielisellä pääsiäissivustolla kerrotaan paitsi pääsiäisen uskonnollisista taustoista myös pääsiäiseen liittyvistä viihteellisemmistä asioista.Sivun ylälaidassa on pupu, jota voi liikutella hiiren avulla eri suuntiin. Sivun alalaidassa on puolestaan runsaasti linkkejä, joiden takaa löytyy esimerkiksi pääsiäisen historian tietopaketti. Sivuilta voi lähettää sähköpostitse pääsiäisterveisiä tai vaikkapa pääsiäiskortteja. Sivuilla on myös pääsiäisvitsejä ja muuta huumoria.

Suomen kieli on rikas kieli, jossa sanajärjestystä muuttamalla voi tulla outoja ja jopa hauskoja sivumerkityksiä. Tällaisia kielikukkasia voi löytää lehdistäkin päivittäin, mutta helpoiten niitä löytää netistä. Jyväskylän yliopiston sivuille on koottu hauskimpia toimittajien mokauksia. Vai mitäpä sanotte seuraavista: Nainen synnytti presidentin helikopterissa (otsikko helmikuun Länsi-Savossa). Äidit kertovat millaisia he olivat pojankoltiaisina (otsikko Iltalehdessä). Veneestä on turvallisinta ampua yksi metsästäjä kerrallaan (kertoi eräs paikallislehti). Tai ajatelkaapa lehti-ilmoitusta, jossa luki: Isänpäivän lounas tänään. Lapsille mummonlihamureke.

13.2.04 www.mydearvalentine.comYstävänpäivänä on hyvä tilaisuus kertoa ystävilleen ja rakkaimmilleen, kuinka tärkeitä he ovat. Ja jos menevät sanat solmuun, on netti tässäkin hyväksi avuksi. My Dear Valentine -sivuilla on satoja erilaisia vinkkejä ystävänpäivän viettämiseksi. Sivuilta voi myös lähettää mitä erilaisempia sähköpostikortteja ystävänpäivän ja rakkauden aiheisina. Sivuilla on myös rakkausmittari (Love Calculator), jossa voi antaa koneen laskea, kuinka laajaa on sinun ja kumppanisi tai kaverisi välinen rakkaus. Hauskin kohta on varmastikin pusu-automaatti (E-Kiss), Sieltä voi valita tietokoneen antamaan pusunväristyksiä itselleen.

Tällä sivustolla etusija on nimenomaisesti ruokien kuvilla. Reseptejä ei sieltä löydä, mutta sitäkin enemmän houkuttelevia kuvia keitoista, pihveistä, jälkiruoista ja vaikka mistä. Löytyy pikaruokaa, kasvisruokaa ja vaikkapa vähäkalorista ruokaa. Yksi erikoisuus ovat kuvat romanttisista ruoista - eli kynttilänvalosta, samppanjasta ja kukka-asetelmista. Sivuille voi lisäksi kuka tahansa lähettää haluamansa ruoan kuvan.

Netti tarjoaa kaikille mahdollisuuden ilmaista itseään vapaasti ja mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Hetken julkisuuskin on helposti mahdollista. Ja netti jos mikä on paikka myös mitä erikoisemmalle huumorille.Tavallisen kansan huumorintajusta käy mainiona esimerkkinä sivusto, joka esittelee "sivuttain puhumista". Todellakin laitteita, joihin ihmiset puhuvat sivuttain. Näillä nettisivuilla on jo yli 250 ihmisten lähettämää kuvaa mitä erilaisimmista vehkeistä, joihin he puhuvat siis sivuttain. Jos haluaa itseään piristää, niin sinne vain surffailemaan ja katsomaan sivuittain puhumista. Voitte myös lähettää sivuille myös omia kuvianne.

16.1.04 www.schneeland.comYksi parhaista Suomeen tuleville turisteille tarkoitetuista sivuista on saksankielinen schneeland.com. Sieltä löytää matkailutietoa maastamme niin kesän kuin talvenkin turisteille. Sivuston urheiluosuus löytyy myös suomenkielisenä (www.schneeland.com/laskettelu). Pientä Suomen lippua klikkaamalla saa esille Lapin rinteet ja ladut esittelevät sivut. Näillä kannattaa käydä surffailemassa kaikkien talvi-Suomesta kiinnostuineiden.

8.1.04 www.karkurit.fiKatosiko koira? Oletko nähnyt hylätynoloisen kissan pyörivän kotisi lähistöllä? Tee ilmainen ilmoitus karkuristasivustolle, josta saa tietoa kadonneista ja löytyneistä lemmikeistä sekä yhteystiedot eläinten talteenottopaikoista.

Syksyn pimentyessä näkyvät tähdet ja planeetat taivaankannella entistä paremmin. Jos ei halua niska kyyryssä taivaalle tiirailla, voi tähtiä, komeettoja ja galakseja katsella myös netistä. All The Sky - on erityisen hyvä taivassivusto. Siellä voi ihailla lukuista määrää erilaisia taivaan ilmiöitä. Komeettoja on esimerkiksi tarjolla aina vuodesta 1995 alkaen. Lisäksi on paljon kuun- ja auringonpimennyksiä. Sivuilla on myös erittäin komeita revontulia ja muita valoilmiöitä. Kaiken päälle voi tutustua observatorioihin ja teleskooppeihin ympäri maailman.

Maailmassa on tuhansia eri ruokalajeja ja aineksia, joista ruokaa voi valmistaa. Jos menee sormi suuhun, eikä tiedä vaikka mitä on entrecote tai salaattisikuri, on hyvä surffata nettiin oikean tiedon lähteelle. Osoitteessa "ruokasanastot.net" on lueteltuna kaikki mahdolliset ja mahdottomat ruoka-ainesten nimet. Sivuilla esitellään erityisen hyvin chililajit sekä erilaiset makkarat Balkaninmakkarasta Zunkenwurstiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja