Nettivideolla potkiva vartija myöntää pahoinpitelyn

Vain toisen vartijan epäilyt siirtyvät syyteharkintaan, sillä poliisi katsoo, ettei toinen vartijoista käyttänyt tilanteessa liikaa voimaa.

Nettivideolla nuorukaista potkiva vartija on myöntänyt kuulustelussa syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Videon kuvasi ohikulkija kännykällään Helsingin Kontulan ostoskeskuksen kävelysillalta. Lokakuun alun yönä kuvatulla videolla näkyy, miten kaksi vartijaa ottaa nuoren miehen melko kovaotteisesti kiinni. Kun mies on jo maassa, toinen vartijoista potkaisee tätä vielä muutamia kertoja kylkeen.

Tapahtuman kuvannut silminnäkijä laittoi videon internetin YouTube-sivuille, jonne kuka tahansa voi laittaa kuvaamaansa materiaalia. Tämän jälkeen poliisilaitoksen palautepostiin ilmestyi viesti videosta. Samankaltainen viesti lähetettiin monien toimitusten sähköposteihin.

Komisario Ilkka Juola sanoo, että tapauksen esitutkinta on paketissa ja pöytäkirjat lähtevät syyttäjälle.

Poliisi on kuullut jutussa kuvaajan lisäksi toista henkilöä, joka on myös nähnyt yöllisen tapauksen. Aluksi molempia vartijoita epäiltiin pahoinpitelystä, mutta vain toisen epäilyt siirtyvät syyteharkintaan.

- Pidämme toista vartijaa tapahtumassa todistajana, Juola sanoo.

Poliisi katsoo, ettei toinen vartijoista käyttänyt tilanteessa liikaa voimaa.

Uhriakin epäillään pahoinpitelystä

Myös vuonna 1984 syntyneen vartijan uhria epäillään pahoinpitelystä. 26-vuotiaan uhrin epäillään Juolan mukaan pahoinpidelleen naisystäväänsä ennen vartijoiden saapumista.

- Tapahtumat lähtivät liikkeelle siitä pahoinpitelystä, josta 26-vuotiasta epäillään. Vartijat tulivat tekemään hänen kiinniottoaan.

Juola sanoo, että pariskunta oli ilmeisesti tulossa ravintolasta. Matkalla heille syntyi riitaa ja 26-vuotias kävi naisystäväänsä käsiksi.

Vartiointiliike FPS Security Oy teki videon julkaisun jälkeen tapauksesta tutkintapyynnön poliisille. Yritys myös vapautti vartijat työtehtävistään ja kielsi heitä tulemasta yrityksen vartioimiin kohteisiin. Poliisi on peruuttanut pahoinpitelystä epäillyn miehen vartijakortin väliaikaisesti.

Yrityksen toimitusjohtaja Petri Miettinen kertoi STT:lle, että pahoinpitelystä epäillyn vartijan työsuhde irtisanotaan. Toinen vartija saa jäädä yritykseen töihin, mutta hänelle katsotaan muita tehtäviä.

- Tämä on ollut hänelle raskas prosessi. Neuvottelemme yhdessä siitä, mitä hän haluaa tehdä ja mitä voimme hänelle tarjota, Miettinen sanoo.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat