Netistä löytyy Myrsky-niminen robotti, joka kertoo nuorten itsetuhoisista ajatuksista – MTV Uutiset tapasi mystisen hahmon

2:15
Katso videolta, miten Myrsky-toimii.

Myrskyn avulla halutaan viestittää nuorten ajatuksista itsemurhaan liittyen.

Mielenterveyttä edistävä ja kriisitilanteissa apuava tarjoava Suomen Mielenterveys ry julkaisi hetki sitten Myrsky-nimisen virtuaalivaikuttajan, jonka kautta halutaan tuoda esille ajatuksia ja tuntemuksia mielenterveyteen liittyen.

Mieli Ry:n Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkö Marena Kukkonen kertoo, että Myrskyn avulla halutaan tuoda nuorten ääni paremmin kuuluviin.

– Myrskyn taustalla ovat tuhannet nuoret luomassa sen ajatuksia ja mieltä: kuka hän on, mitä hän haluaa kertoa ja miten se kokee tämän maailman, Kukkonen kertoo.

Myrsky vastaa, mitä nuoret ovat mieltä

Mieli ry on kerännyt tietoa netissä toimivan paneelin avulla, jossa on nuorille suunnattuja kysymyksiä. Kysymyksissä nuoret ovat saaneet vastata kyllä- ja ei-vastauksia sekä kertoa omista ajatuksistaan laajemminkin.

Myrsky kerää vastaukset ja kertoo niistä sosiaalisessa mediassa anonyymina.

– Myrskyä voi käyttää myös siten, että aikuiset voivat katsoa, mitä nuoret ajattelevat ja hyödyntää tietoa keskusteluissa omien lasten kanssa.

Myrsky on tällä hetkellä aktiivisena useilla sosiaalisen median alustoilla. Häneltä löytyy esimerkiksi oma Instagram-profiili, jossa hän julkaisee sisältöä liittyen mielenterveyteen.

MTV Uutiset tapasi Myrskyn Marena Kukkosen kanssa. Katso tapaaminen yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja