Mainos

Making a Murderer -dokumentin nuoren miehen murhatuomio on kumottu

Suositun Netflix-sarjan tunnetuksi tekemän Brendan Dasseyn murhatuomio on kumottu, kertoo muun muassa BBC. Liittovaltion tuomari on kumonnut tuomion. Aiemmin osavaltion oikeus oli hylännyt Dasseyn valitukset tuomiosta.

Brendan Dasseyn ja hänen setänsä Steven Averyn oikeudenkäyntiä seurattiin intensiivisesti Making a Murderer -sarjassa. Miehiä syytettiin paikallisen naisen surmasta. Molemmat saivat elinkautisen vuonna 2005. Dassey oli tuolloin 16-vuotias.

26-vuotias Dassey vapautetaan 90 päivän kuluessa, ellei osavaltio ota tapausta uudelleen käsittelyyn tai päätöksestä valiteta.

Oikeuden päätöksen mukaan Dassey antoi tunnustuksensa vastoin tahtoaan vuonna 2007. Oikeuden tuomarin lukeman päätöksen mukaan tapausta tutkineet poliisit harhauttivat Dasseyta kuulusteluissa, kun he sanoivat, ettei "hänen tarvinnut huolehtia mistään".

Päätöksessä lisättiin, että toistuvat väärät lupaukset yhdistettynä Dasseyn nuoreen ikään ja hänen oppimisvaikeuksiinsa sekä se, että häntä kuulusteltiin ilman tukihenkilöä, todistavat, että hän antoi lausunnon vastoin tahtoaan. Päätöksen mukaan Dasseyn kuulustelu ei toteuttanut Yhdysvaltain perustuslain henkeä kohdassa, jossa kaikille turvataan oikeudenmukainen oikeudenkäynti, ja johon sisältyy oikeus pysyä vaiti.

Tapaus on saanut maailmanlaajuisesti paljon huomiota Netflixin 10-osaisen sarjan myötä. Sarja julkaistiin viime vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.