Mainos

Nesteen liikevoitto kasvoi, öljyn hinnan nousu vauhditti liikevaihtoa

Öljy-yhtiö Nesteen tammi-maaliskuun liikevoitto oli 271 miljoonaa euroa, kun se vuoden takaisella vertailujaksolla oli 254 miljoonaa.

Yhtiön öljytuotteiden tulos parani selvästi.

Nesteen vertailukelpoinen liikevoitto nousi 17 prosenttia 204 miljoonaan. Tulosta rasitti contango-varastojen rakentamisesta syntyneet kertaerät.

Nesteen ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kohosi yli 3 miljardiin, kun se vuosi sitten oli 2,3 miljardia. Kasvu johtui pääasiassa öljyn hinnan noususta. 

– Vuosi on alkanut hyvin. Öljytuotteet-segmentin tulos parani, ja Uusiutuvat tuotteet -segmentin vertailukelpoinen liikevoitto pysyi onnistuneesti edellisvuoden ensimmäisen neljänneksen tasolla, kertoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lievonen tiedotteessa.

Öljytuotteiden osuus liikevoitosta oli 126 miljoonaa euroa ja uusiutuvien 80 miljoonaa euroa. Neste odottaa, että uusiutuvan dieselin myyntimäärän kasvavan lähes 25 prosenttiin kokonaismyynnistä tänä vuonna.

– Uusiutuvien tuotteiden vertailukelpoinen myyntikate pysyi vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen tasolla siitä huolimatta, että Yhdysvaltain verohelpotus päättyi vuoden 2016 lopussa, Lievonen sanoo.

Yhdysvalloissa biokomponentin sekoittamista polttoaineisiin koskevan lainsäädännön tilapäinen jäädyttäminen johti siihen, että selvästi aiempaa suurempi osuus biodieselistä meni Euroopan markkinoille.

Jäädytys päättyi kuitenkin maaliskuun lopussa, ja kasvavat velvoitteet biopolttoaineiden osuudesta vahvistettiin uudelleen.

Epävarmuus heijastuu markkinoille

Neste arvioi, että maailmantalouden kehittymiseen liittyvä epävarmuus on heijastunut öljyn, uusiutuvien polttoaineiden sekä uusiutuvien raaka-aineiden markkinoihin. Vaihtelevan markkinatilanteen odotetaan jatkuvan.

Kansainvälisten IFRS-tilinpitosäännösten mukainen liikevoitto oli 271 miljoonaa euroa, mikä on parempi kuin Nesteen itse oikaisema. Vuosi sitten vastaava liikevoitto oli 254 miljoonaa euroa. IFRS-tulokseen vaikuttivat muun muassa varastovoitot.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.