Neste avaa uuden huoltoaseman, jossa kaikki on pistetty uusiksi – puinen kontti pitää sisällään yllätyksen, jota ei ole totuttu näkemään maan pinnalla

Espoolaisella huoltoasemalla voit tankata lasinpesunestettä automaatista 0:47
Katso myös video: Eräällä toisella espoolaisella huoltoasemalla voit tankata lasinpesunestettä automaatista

Neste avaa kesän 2020 asuntomessualueelle Suomen ensimmäisen vähäpäästöisen liikenneaseman. Jakeluaseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja. 

Neste Express Tuusula Rykmentinpuisto avautuu tänä torstaina. Asemalta löytyy Easy Deli -itsepalvelukauppa ja OmaPosti-kioski, myös biodieseliä on myynnissä. Alkusyksystä asemalle avautuu myös bio- ja maakaasun tankkausasema sekä bensiinijakelu.

Asemalle avautuu myös Suomen ensimmäinen neljää sähköautoa yhtä aikaa lataava älykäs pikalatauskenttä. 

– Kyseessä on älykäs ratkaisu, jossa kentän kokonaisteho jakautuu latauksessa olevien autojen kesken. Kun yhden auton akku täyttyy, vapautunut latausteho siirtyy automaattisesti muiden lataajien käyttöön. Asiakas tarvitsee vain pankkikortin ja lataaminen onnistuu, kertoo Leppäkosken Energia Oy:n myyntijohtaja Juha Koskela Nesteen tiedotteessa.

Liikenneaseman kiinteistöjen päästöt 70 % pienemmät   

Rykmentinpuiston aseman rakentamisessa on tehty useita vähäpäästöisiä ratkaisuja. Easy Delin ja jakeluaseman rakenteissa on hyödynnetty erikoiselementtejä, kalliomursketta on osittain korvattu betonimurskeella ja asfaltin seassa on käytetty kumirouhetta.

Syksyllä asemalle avautuu Nesteen bensiinijakelu, jossa polttoainesäiliö on sijoitettu maan pinnalle. Nesteen mukaan tällä vältetään ilmastoa kuormittavat kaivuu- ja louhintatyöt. Puinen kontti on jo nähtävillä Nesteen pihalla. Yleensä vastaavat säiliöt on rakennettu maan alle.

Jakeluaseman käyttämä energia saadaan Easy Delin katolle asennetuista aurinkopaneeleista, sekä tuuli- ja vesivoimalla tuotetusta uusiutuvasta sähköstä. 

Lue myös:

    Uusimmat