Nenällään nokkahuilua soittanut Mikko Rautiainen jättäytyy pois Talent Suomi -ohjelmasta: "Tällä hetkellä tärkeintä on toipuminen ja raittius"

2:31
Mikko Rautiaisen esitys aiheutti hilpeyttä tuomareissa. Juontaja Mikko Leppilampi päästä miehen kuitenkin jatkoon kultaisella napilla.

MTV3-kanavan kykykilpailun ensimmäisestä jaksosta jatkoon päässyt nokkahuilisti Mikko Rautiainen on päättänyt jättäytyä pois ohjelmasta. 

– Vetäydyn ohjelmasta sen vuoksi, että menneisyyteni vei liikaa huomiota itse Talent-kisalta. Haluan jatkaa tarinani kertomista, mutta tällä hetkellä kaikkein tärkeintä minulle on toipuminen ja ennen kaikkea raittius. Toivotan kaikille kanssakilpailijoilleni onnea Talent Suomi -kilpailun jatkoon, Mikko Rautiainen kommentoi.

Rautiainen kertoi avoimesti päihteiden ja rikosten värittämästä menneisyydestään MTV Uutisten haastattelussa 12.3. Hänen 20 vuotta kestänyt päihdehelvetti katkesi vasta kaksi vuotta sitten. Hän on käynyt läpi monenlaisia vaiheita päästäkseen irti päihteistä. 

Lisäksi Rautiaiselta löytyy käräjäoikeudesta lukuisia rikosmerkintöjä, jotka ovat peräisin niiltä vuosilta, kun Rautiaisen elämä luisui raiteiltaan.

Vaikka Rautiainen on sovittanut rikoksensa ja niistä nyt kulunut jo useampia vuosia, miettii hän yhä usein omaa käytöstään niitä ihmisiä kohtaan, jotka joutuivat näistä rikoksista kärsimään.

– Olen todella pahoillani siitä tuskasta ja kärsimyksestä, jota olen muille aiheuttanut. Pyydän vilpittömästi anteeksi niiltä ihmisiltä, joilta en ole voinut sitä henkilökohtaisesti pyytää. 

Kaksi vuotta kuivilla ollut mies tiedostaa, että alkoholismista parantuminen on elämän mittainen matka.

– Päivä päivältä tämä alkaa helpottua. Nykyään minun ei tarvitse käyttää päihteitä eikä minun tarvitse pelätä, että sortuisin niihin. Olen onnellinen siitä, mitä olen näiden kahden raittiin vuoden aikana saavuttanut. Tiedän sen, että jos nyt sortuisin taas juomaan, menettäisin sen kaiken, kertoi haastattelussa.

Kykykilpailussa on jäljellä vielä kolme nauhoitettua esikarsintajaksoa, joiden jälkeen sunnuntaina 21.3. alkaen käynnistyy jännittävä kolmen suoran lähetyksen semifinaalivaihe.

Semifinaaleissa innokkaat esiintyjät pääsevät säväyttämään Hämeenlinnan Verkatehtaalla katsojat ja Talent Suomi -tuomariston  osaamisellaan. 

Kustakin semifinaalista katsojat äänestävät finaaliin kaksi esitystä ja tuomarit yhden. Jännittävässä finaalissa nähdään yhdeksän esitystä, jotka kilpailevat 30 000 euron pääpalkinnosta.

Talent Suomi MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaisin klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja