Mainos

Nelostien bensaprotesti päättynyt

Nelostien liikenteen tukkinut bensaprotesti on päättynyt.

Liikennettä Jyväskylän ja Palokan Kirrin risteyksen välillä hidastaneet seitsemän rekkaa ovat poistuneet tieltä ja liikenne sujuu normaalisti.

Valtatie neljällä Jyväskylästä pohjoiseen seitsemän rekkaa alkoivat hidastaa liikennettää matelemalla jopa alle 10 kilometrin tuntivauhtia protestoidakseen polttoaineen hintoja vastaan.

Liikenne hidastui paikalla sen verran, että poliisi on ohjasi liikenteen kiertotietä vanhalle Saarijärven tielle.

Ylikomisario Arto Rajalan mukaan rekkojen kuljettajat syyllistyivät tieliikennelain rikkomiseen ja heitä saattaa odottaa syyte.

SKAL ei kannusta protesteihin

Suomen Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio sanoo, että SKAL:illa ei ole mitään tekemistä Hirvaskankaan protestin kanssa. Sainio sanoo, että kysymyksessä on paikallinen protesti ja SKAL ei tiennyt siitä etukäteen.

Suomen kuorma-autoliitto ei mitenkään patista autoilijoita mielenosoituksiin teillä. Liiton toimitusjohtaja korosti, että jos suurta yleisöä vastaan tehdään haittaa, se herättää huomiota mutta ei johda mihinkään. Sen Sainio myönsi, että paineet ovat kovat. Hän muistutti, että mielenosoitusten kohteen pitäisi olla valtiovalta, öljyn jalostaja tai tuoja tai asiakas, joka ei maksa riittävää kuljetusmaksua.

-Ei siitä sympatiaa tule. Se voi kääntyä itseään vastaan, sainio sanoi. Sainio korosti liiton hallituksen jo aiemmin päättäneen, ettei lähdetä järjestämään mitään mielenosoituksia. Asiaan kuitenkin palataan keskiviikkona, jolloin Jyväskylässä järjestetään järjestökentän suuri kokous.

-Siellä katsotaan, mikä on tilanne. Sitten ratkaistaan, miten asiassa mennään eteenpäin, hän mainitsi. Kuorma-autoliitolla ei ole tietoa muista mahdollisista mielenilmaisuista.

Huhuja on Sainion mukaan kyllä liikkunut. Mm. Mikkelissä ja Kokkolassa piti huhujen mukaan olla mielenosoituksia, mutta ei niitä vielä sunnuntaina iltapäivällä ollut ilmaantunut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.