Mainos

Neljä vaihtoehtoa uudelle iPhonelle - Mutta missä on Nokia?

Apple teki sen taas ja pääsi maailmanlaajuisesti otsikoihin yhdellä puhelinmallilla. Uuden iPhone 4:n julkistusta seurattiin maanantaina innolla lähes kaikilla varteenotettavilla teknologiasivuilla täällä meillä Suomessakin.

Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita sitä, että iPhone 4 olisi ihanteellinen älypuhelin kaikille. Luurissa on kieltämättä aiempien ominaisuuksien lisäksi vaikuttavalta kuulostava, erittäin tarkka "retina display" -näyttö sekä kapeampi profiili. Applen App Store -sovelluskaupan tarjoama tuki on lisäksi luonut puhelimelle vankan perustan.

Aiempien mallien tavoin uudesta iPhonesta puuttuvat kuitenkin muokattavuus, avoimet sovellusmarkkinat sekä monet muut kilpailevien käyttöjärjestelmien tarjoamat ominaisuudet.

Yhdysvaltalainen teknologiasivusto PCWorld luettelee neljä vertailuissaan hyvin menestynyttä vaihtoehtoa ihmisille, joita iPhone 4 ei innosta.

Vaihtoehto 1: HTC Droid Incredible

HTC Droid Incredible on yhdysvaltalaisoperaattori Verizonin viimeisin Android-puhelin. Puhelimessa on 3,7 tuuman Amoled-näyttö, jonka resoluutio on 800 x 480. Puhelinta pyörittää 1GHz Snapdragon prosessori, jonka pitäisi taata ohjelmien nopea moniajo. Puhelimessa on 8 megapikselin kamera. Käyttöjärjestelmänä on Android 2.1, joka luultavasti päivittyy lähiaikoina uusimpaan 2.2 -versioon.

Vaihtoehto 2: HTC Evo 4G

Yhdysvaltalaisen Sprint-operaattorin kautta myytävä HTC Evo 4G Android-kännykkä sai heti kättelyssä ylistäviä arvioita teknologiasivustoilta. Puhelin tukee nopeaa 4G-tiedonsiirtoa. Myös siinä on 1GHz Snapdragon prosessori, 8 megapikselin kamera, 1,3 megapikselin kamera edessä, sekä hulppea 4,3 tuuman 800 x 480 WVGA-näyttö. Myös Evoon odotetaan pian Android 2.2 -päivitystä.

Vaihtoehto 3: Google Nexus One

Google Nexus One ei edusta enää markkinoiden uusinta kärkeä, mutta pärjää edelleen. Nexus One pyörii myös 1GHz Snapdragonin voimin.

Puhelimessa on 800 x 400 Amoled-näyttö ja 5 megapikselin kamera.

Android 2.2 päivitys on tulossa puhelimeen luultavasti ensimmäisenä.

Vaihtoehto 4: Motorola Droid / Milestone

Euroopassa Milestone-nimellä kulkeva Motorolan Android-älypuhelin myy edelleen hyvin. Eräiden mittausten mukaan kyseessä on Yhdysvaltojen yleisin Android-puhelinmalli. Droidissa on 3,7 tuman 854 x 480 WVGA -näyttö ja 5 megapikselin näyttö.Siinä on myös esiin liukuva näppäimistö, toisin kuin edellämainituissa puhelimissa.

Nokia loistaa poissaolollaan

Nokian hankala asema Amerikan markkinoilla tulee ilmi tässäkin yhdysvaltalaisessa listauksessa. Matkapuhelinjätillä ei tällä hetkellä tunnu olevan sellaista älypuhelinta, joka koettaisiin Yhdysvalloissa varteenotettavana iPhonen kilpailijana eli ns. "iPhonen tappajana". Haastaja koetaan Yhdyvalloissa selvästikin löytyvän Androidin puolelta, ei Symbianin.

Tosin kannattaa muistaa, että älypuhelimet kehittyvät nyt valtavilla harppauksilla: Puolen vuoden kuluttua kaikki nyt listatut mallit ovat jo vanhentuneita, joten markkinarakoa uutuustuotteille löytyy varmasti. Tämä kuitenkin vaatii samalla valtavaa innovatiivista kehitystyötä kännykkä- ja ohjelmistovalmistajilta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.