Mainos

Neljä rauhanturvaajaa kuollut räjähdyksessä Malissa

Neljä YK:n rauhanturvaajaa on kuollut ja neljä muuta vakavasti loukkaantunut keskiviikkona, kun heidän ajoneuvonsa ajoi miinaan Pohjois-Malissa. Isku tapahtui noin kahdelta iltapäivällä. 

Sotilaat olivat ajamassa tietä pitkin Bonin ja Douentzan kaupunkien välillä pääkaupunki Bamakon koillispuolella. Samalla alueella kuoli vain päivää aikaisemmin kuusi malilaista sotilasta samantyyppisessä räjähdyksessä.

Väkivallan repimä maa

Mali on yksi pahimmista paikoista YK:n rauhanturvaajille, sillä maassa on tapahtunut lukuisia rauhanturvaajien kuolemaan johtaneita iskuja. Erityisesti Timbuktun aluetta pidetään vaarallisena.

Väkivallan taustalla ovat ääri-islamistit sekä toisaalta etnisten tuareg-paimentolaisten vastarinta hallitusta vastaan. Ranskan joukot tunkeutuivat maahan vuonna 2013. YK käynnisti rauhanturvaoperaation alueella viime vuonna, mutta sen sujuminen on ollut varsin vaikeaa. Aseistariisunta ei ole edennyt ja monia alueita pidetään yleisesti turvattomina.

Suomen ulkoministeriö ei ole julkaissut Malista matkustustiedotetta, mutta ne maat jotka ovat, suosittelevat välttämään maata. Mm. Britannia kehottaa kansalaisiaan välttämään kaikkea paitsi paitsi matkustusta suurimpaan osaan Malia sekä pysymään kokonaan poissa mm. Timbuktun alueelta.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on vielä jyrkempi: Maan neliportaisella riskiasteikolla, jonka toisessa päässä on pelkkä kehotus "normaalista varovaisuudesta", Mali on toisessa ääripäässä, sijalla neljä: Do not travel - älä matkusta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.