Neljä pointtia Tanska-otteluun - hurmio vastassa, juuri se mitä Leijonat kaipaa

Suomen neljäs ottelu jääkiekon MM-kisoissa on tänä iltana kisaisäntä Tanskaa vastaan. Vastakkain ovat Leijonien hurmostila ja Tanskan kotiyleisön tuoma hurmos. Alla neljä pointtia illan otteluun.

MAINOS

Suomi–Tanska

Keskiviikkona klo 21.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

1. Vihdoin se testi

Peli peliltä on odotettu sitä, että Suomen puolustus joutuu kunnon testiin. Tänään se tulee. Tanskalta löytyy NHL-taitoa Frans Nielsenin johdolla ja iltapäivällä maahan saapuvat Mikkel Bödker ja Jannik Hansen pelannevat myös. Eli vastassa on yksinkertaisesti parempia yksilöitä kuin ensimmäisissä otteluissa. Leijonien puolustus ei ole vielä joutunut kunnon paineeseen eikä sietämään vastustajan pitkiä hyökkäyksiä. Olisi Leijonienkin kannalta tärkeää, että Tanska laittaisi nyt paljon parempaa tiskiin kuin Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, Suomi tarvitsee vaikeitakin hetkiä jatkon kannalta. Toinen testi tulee tehokkuudelle, maaleja on tähän asti tullut järisyttävällä teholla, pystyykö Suomi jatkamaan sitä?


2. Tunnelma on aivan toinen

Latvian fanit pitivät toki mekkalaa, mutta tänään tunnelma hallissa on täysin erilainen kuin aiemmissa peleissä. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottaa tämän ilolla vastaan, möykkäävän kotiyleisön edessä pelaaminen on jälleen tärkeä kokemus jatkoa ajatellen. Tanskalaiset ovat innoissaan historiansa ensimmäisistä kisoista, ja vaikka Kanada iski tauluun murskalukemat, palloilukansan kannustus vain jatkui. Leijonat ei ole tähän mennessä pahemmin sytykettä tarvinnut, mutta tämä ilta on varmasti myös suomalaisille aiempia sytyttävämpi ilta.


3. Erien alut

Leijonat on tähän mennessä tappanut pelit puoliväliin tullessa. Joka pelin alkuun Suomi on tehnyt kaksi maalia ja eilen Norjaa vastaan toisen erän alun kaksi maalia lannistivat vastustajan täysin. Sama kaava on pätenyt joka pelissä ja juuri tämä Leijonien täytyy säilyttää, otteluihin pääseminen kovalla höngällä ja maalin tekeminen nakertavat vastustajaa alkuunsa. Samaan aikaan Ville Hussolta tarvitaan omassa päädyssä varmoja otteita, ettei Tanska vain saa ensimmäistä maalia ja tee pelistä vaikeaa.

4. Kenen show’n vuoro?

Sebastian Aho heilutti tahtipuikkoa kahdessa ensimmäisessä pelissä, eilen oli Mikael Granlundin vuoro. Tehoja on tullut tunnetusti paljon, joten kuuma kysymys on se, kuka tänään ottaa show’n haltuunsa. Oma sanansa on sanottavana maalivahti Frederik Andersenilla, Toronton ykkösveskari on selvästi kovin haaste, jonka Leijonien hyökkäys on saanut vastaansa. Suomella on myös kokoonpanossa muutos, kun Olli Palola tulee Antti Suomelan ja Sakari Mannisen rinnalle, onko tämän linjan tehojen löytymisen vuoro? Aho sai eilen yhden syöttöpisteen, onko hän jälleen tänään koko illan valokeilassa?


Lue myös:

    Uusimmat