Mainos

Neljä miestä otettu kiinni Helsingin asuntomurroista

Helsingin poliisi on ottanut kiinni neljä miestä liittyen viikonlopun aikana tapahtuneisiin asuntomurtoihin. Poliisin mukaan miehet ovat kotoisin Romaniasta.

Viimeisen neljän päivän aikana ainakin yhdeksään asuntoon on murtauduttu eri puolilla Helsinkiä. Törkeitä varkauksia on sattunut ainakin Käpylän, Vuosaaren, Myllypuron ja Toukolan kaupunginosissa.

- Viikonlopun aikana esiin tulleissa tapauksissa varkaat ovat menneet sisälle taloon tuuletusikkunoista tai avoimista ovista. Osassa tapauksissa asukkaat ovat olleet talonsa pihalla tai aivan sen lähiympäristössä, kertoo rikoskomisario Marjut Kronlund Helsingin poliisilaitokselta.

Kronlundin mukaan tämäntyyppinen rikollisuus on tavallista kesäisin, sillä röyhkeät murtovarkaat osaavat hyödyntää hellepäiviä.

- Vähintä, mitä ihmiset voivat tehdä, on pitää tuuletusikkunat suljettuina ja ovet lukittuina, kun he poistuvat asunnosta. Tietenkin varkauksien torjuminen on vaikeampaa, jos asukkaat ovat vain omalla pihallaan ja näin törkeästi tullaan asuttuun asuntoon. Ihmisten on pidettävä vain silmät auki ja oltava mahdollisimman tarkkana. Pelolle ei tietenkään saa antaa valtaa, Kronlund summaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.