Mainos

Helppo tilaisuus pientaloalueella tekee varkaan

Kuumana kesäpäivänä parasta ajanvietettä on istuskella omalla takapihalla nautiskelemassa auringosta. Ikkunat ovat auki, ehkä etuovikin raollaan - pitäähän sisällä ilman vaihtua. Juuri siitä syystä helteet ovat pientaloalueella viihtyvien, röyhkeiden varkaiden parasta sesonkia.

Tämä huomattiin Helsingissä viikonloppuna, kun eri puolilla kaupunkia vorot tunkeutuivat taloihin asukkaiden ollessa kotona. Varkaat olivat menneet koteihin sisälle avoimista ovista ja ikkunoista, kun asukkaiden silmä hetkeksi vältti.

Finanssialan Keskusliiton turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen, pientaloasuja itsekin, pitää tämäntyyppisiä tunkeutumisia melko harvinaisina.

- Perinteisiä murtoja tehdään kerrostaloihin enemmän kuin pientaloihin, mutta kun rikosten määrä suhteutetaan talotyyppeihin, pari- tai rivitalo on suosituin murtokohde, hän kertoo.

Pänkäläisen mielestä pelkoon ei ole syytä, mutta ovet kannattaa silti lukita ainakin yöksi. Näin varkaat eivät pääse äänettä sisään.

Entäpä yllätetyn asukkaan oikeusturva - korvaako vakuutus normaalisti tämäntyyppisen tapauksen?

- Se on tietysti vähän hankalaa, kun vakuutus yleensä lähtee siitä, että murron jäljet pitää olla olemassa. Totta kai riippuu vakuutusyhtiöstä, mutta uskallan sanoa, että poliisille tehtyyn rikosilmoitukseen luotetaan, Pänkäläinen sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.