Kolme pidätetty epäiltynä ammuskelusta Ruotsissa – kytköksiä "Södertäljen mafiaan"

Södertäljessä Ruotsissa ammuttiin kolmea ihmistä lauantai-iltana. Poliisi on pidättänyt kolme henkilöä. 

Poliisi sai tiedon ammuskelusta Södertäljessä Hovsjössä lauantai-iltana hieman kello 19 jälkeen paikallista aikaa. Asiasta uutisoi muun muassa ruotsalaismediat Aftonbladet ja Expressen.

Paikalta löytyi kolme ammuttua henkilöä, joista kaksi ovat 18-vuotiaita miehiä, kertoo Aftonbladet. 

Poliisi kertoi pidättäneensä myöhemmin lauantai-iltana kolme henkilöä epäiltynä ammuskelusta kello 23.30 paikallista aikaa. Alueella oli käynnissä suuri poliisioperaatio. 

Mediat: Takana Södertäljen mafia

Aftonbladetin mukaan yksi pidätetyistä liittyy "Södertäljen mafian" eli Södertäljenätverketin Saltskog-alueen ryhmään ja oli aiemmin tänä vuonna tietojen mukaan epäiltynä murhatutkinnassa. 

Myös Expressen kertoo ammuskelun liittyneen Södertäljen mafian kahden ryhmän, Saltskogin ja Ronnan, väliseen konfliktiin. Expressenin mukaan ammutut olivat seisseet Saltskogin ryhmän jäsenten kanssa. Lehden mukaan poliisin epäilee teon takana olevan Ronnan ryhmän jäseniä.

Saltskog ja Ronna ovat asuinalueita Södertäljessä.

Aftonbladetin mukaan poliisi jahtasi useita naamioituneita epäiltyjä tekijöitä. Lehden tietojen mukaan poliisi oli paikalla useilla partioilla. Ampumista tutkitaan murhayrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena.  

Kaikki kolme loukkaantunutta on kuljetettu sairaalaan. Poliisi ei kerro tällä hetkellä, kuinka vakavasti ammutut ovat loukkaantuneet.

Silminnäkijät kertovat tummiin pukeutuneista pakenijoista

Ruotsalaislehti Expressen on kerännyt silminnäkijöiden havaintoja tilanteesta. Kolme naapuria kertovat kuulleensa paikalla pamauksia, ja kaksi silminnäkijää kertoo nähneensä tummiin pukeutuneita ihmisiä juoksevan pois paikalta äänien jälkeen.

Naapurustossa asuva mies kertoi lehdelle kuulleensa seitsemän pamausta, jonka jälkeen hän näki kolmen henkilön juoksevan paikalta.

– Heillä oli yllään mustat vaatteet, ja yhdellä oli huppu ylhäällä. He juoksivat niin nopeasti kuin pystyivät, ennen kuin poliisi saapui paikalle, hän kertoi lehdelle.

Toinen naapuri kertoo lehdelle kuullensa viisi tai kuusi nopeatahtista laukausta, joita hän luuli ilotulitteiksi.

Uutista korjattu 9.12. klo 21.23: Aiemmin kerrottiin, että neljää ihmistä on ammuttu, mutta Ruotsin poliisi päivitti tietonsa kolmeen myöhemmin.

Uutista päivitetty 10.12. klo 06: Päivitetty tieto pidätetyistä ja heidän kytköksistään "Södertäljen mafiaan".

Uutista päivitetty klo 9.20: Lisätty tieto, että Ronna ja Saltskog ovat asuinalueita Södertäljessä.

Lue myös:

    Uusimmat