Nelinkertainen olympiamitalisti hämmentyi italialaisurheilijan hirmuvedosta – "En odottanut sitä"

5:01
Katso videolta Tulosruudun katsaus Tokion olympialaisten sunnuntain kisapäivään.

Tokion olympialaisten miesten 100 metrin kilpailussa nähtiin todellinen jättipaukku, kun Italian Lamont Marcell Jacobs otti olympiakultaa uudella Euroopan ennätyksellä 9,80.

Jacobs oli ensimmäinen eurooppalainen voittaja sitten vuoden 1992 Barcelonan olympiakisojen. Olympiapronssia voittanut ja oman ennätyksensä 9,89 kisassa tehnyt Andre De Grasse hämmentyi italialaisen suorituksesta.

– Se on todella hullua, kun kaikki juoksevat niin kovaa. Italialainen kaveri paineli 9,80, en odottanut sitä. Luulin, suurin kilpailuni olisi tullut Yhdysvalloista, mutta hän tuli todella suoriutumaan. Hän teki sen. Hän teki oman juttunsa, joten onnittelut hänelle, De Grasse totesi. 

Mitali oli kanadalaisen uran neljäs olympiatasolla. Riossa hän voitti kolme mitalia. Kilpailussa hopeaa otti Yhdysvaltain Fred Kerley, joka juoksi muiden mitalistien tavoin oman ennätyksensä (9,84) loppukilpailussa. Kerley jakoi kanadalaisen De Grassen ajatukset italialaisen huimasta suorituksesta.

– Kaikki ovat uhkia. Kun pääset finaaliin, kaikki ovat uhkia. En todella tiennyt hänestä mitään. Kisasin häntä vastaan ensimmäistä kertaa Monacon Timanttiliigan kisassa. Hän teki fantastista työtä, Kerley totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja