Justin Gatlinia ei ole vielä lyöty: "Hänen on parasta olla valmis"

Justin Gatlin: Olen luvannut pojalleni, että olen olympialaisissa ensi vuonna 1:56
Justin Gatlin: Olen luvannut pojalleni, että olen olympialaisissa ensi vuonna.

Justin Gatlin uhmaa 37 vuoden iässä pikajuoksujumalia, mutta yhdysvaltalainen aikoo olla tekijä myös Tokion olympialaisissa ensi vuonna. 

Gatlin joutui taipumaan hopealle 100 metrin MM-finaalissa Dohassa lauantaina, kun maanmies Christian Coleman latasi tiskiin kaikkien aikojen kuudenneksi kovimman ajan 9,76. Gatlin kellotti 9,89 ja päihitti pronssimies Andre de Grassen niukasti. 

Coleman hallitsi kautta ennen MM-kisoja, joten hänen kultamitalinsa ei ollut yllätys. Gatlin aikoo yrittää 23-vuotiaan pikakiiturin lyömistä uudestaan ensi kaudella, muun muassa Tokion olympialaisissa. 

– Christianilla on ollut loistava kausi, ja tiesin, että hänen lyömisensä olisi vaikeaa. Hän juoksi hienon kisan, mutta minulla on viesti ensi vuodelle: minä olen tulossa, hänen on parasta olla valmis, Gatlin uhosi MM-finaalin jälkeen. 

Gatlinin meriitit ovat mittavat: olympiamitaleja kaikissa väreissä ja henkilökohtaisia MM-lätkiä seitsemän, joista kolme on kultaisia. 

– Taas yhden mitalin saavuttaminen tuntuu mahtavalta. Kaudessa on ollut paljon ylä- ja alamäkiä, mutta se, että juoksin näin hyvän ajan näin myöhäisessä vaiheessa vuotta, lisää innostusta ensi kauteen, Gatlin summasi. 

100 metrin MM-kultaa juossut Christian Coleman:"Antaisin itselleni A-miinuksen" 3:41
100 metrin MM-kultaa juossut Christian Coleman: "Antaisin itselleni A-miinuksen". 

Lue myös:

    Uusimmat