Miksi siirtolaisten kuolemasta uutisoidaan vähemmän kuin sukellusveneen miljonääreistä? – Obama: "Järisyttävää epätasa-arvoa"

Miksi siirtolaisten kuolemasta uutisoidaan vähemmän kuin sukellusveneen miljonääreistä – Obama: "Demokratiassa on taloudellinen ongelma" 2:03
Obama esitti huolensa siitä, että epätasa-arvo johtaa ääriliikkeiden nousuun. Katso koko haastattelu videolta.

Titanicin luona kadonneen sukellusveneen tapaus on saanut laajasti mediahuomiota ympäri maailmaa. Samanlaista huomiota ei saanut veneturma, jossa kuoli satoja siirtolaisia.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama on ilmaissut huolensa tapausten saaman huomion epäsuhdasta.

– Meillä on tällä hetkellä ympärivuorokautinen uutisseuranta tästä sukellusveneestä, minkä ymmärrän. Mutta samaan aikaan aivan Kreikan rannikon edustalla meillä on juuri kuollut 700 ihmistä, 700 siirtolaista, joita oltiin ilmeisesti salakuljettamassa sinne. Sekin pääsi uutisiin, mutta aiheena se ei dominoinut samalla tavoin, Obama sanoi CNN:n haastattelussa.

Obaman mukaan epätasa-arvoinen uutisointi luo polarisaatiota maailmassa ja vaarantaa demokratian.

– Mielestäni demokratiassamme on taloudellinen ongelma, johon kiinnitettävä huomiota, toteaa Obama.

– Demokratiamme ei tule pysymään terveenä epätasa-arvoisuuden tasolla, jota näemme globalisaatiossa, automaatiossa, ammattiliittojen rapistumisessa – järisyttävää epätasa-arvoa.

"Kontrasti kauhea ja ällöttävä"

Mediahuomion epätasa-arvoisuus on herättänyt huomiota paitsi sosiaalisessa mediassa myös perinteisen median keskuudessa. Esimerkiksi uutisorganisaatio NBC News nosti näkökulman esille uutisessaan.

– Kontrasti on kauhea ja ällöttävä, sanoi Human Rights Watchin Euroopan ja Keski-aasian apulaisjohtaja Judith Sunderland NBC:lle.

Katso Obaman koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat