NBC: Donald Trumpin pojan ja venäläisasianajajan tapaamisessa mukana myös ex-neuvostovakooja

Viime vuoden kesäkuussa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin vanhimman pojan ja venäläisasianajajan väliseen tapaamisen osallistui myös entinen Neuvostoliiton vastavakoilun agentti. 

Asiasta uutisoineen NBC Newsin mukaan nykyisin lobbaajana toimiva entinen agentti on kiistänyt kaikki nykyiset siteet Venäjän tiedustelupalveluun.

NBC ei paljasta entisen agentin henkilöllisyyttä. Agentin kuitenkin kerrotaan palvelleen Venäjän armeijassa ja hänellä on Venäjän ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus.

Donald Trump Jr. julkaisi tiistaina Twitter-tilillään sähköpostikeskustelun, joka johti venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan tapaamiseen viime vuoden presidentinvaalikampanjan aikaan. Trump Jr:lle oli luvattu demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintoa vahingoittavia asiakirjoja.

Yhdysvaltojen lait kieltävät vastaanottamasta vaalikampanjaan rahaa tai muuta arvokasta apua vieraan vallan edustajalta.

Yhdysvaltojen tiedustelukomitean puheenjohtaja Chuck Grassley kertoi eilen CNN:lle, että komitea kutsuu Trump juniorin julkiseen kuulemiseen kertomaan vaalikampanjan aikaisista Venäjä-kytköksistään.

Lue myös:

    Uusimmat