Näyttelijätähti vitsaili abortista ja joutui kohun keskelle – pyysi lopulta anteeksi

Suositun Girls-sarjan luoja ja päätähti Lena Dunham pahoitteli vitsiään ja kuvaili sitä mauttomaksi.

Girls-tv-sarjasta tuttu näyttelijä Lena Dunham, 30, joutui kohun keskelle vitsailtuaan abortista.

Hän sanoi Women of the Hour -podcast-ohjelmassa toivovansa, että hän olisi tehnyt abortin. Dunham sanoi, että kun hän puhuu abortin tehneiden kanssa ja puhuu abortin puolesta, hän on miettinyt, että hän toivoo itsekin keskeyttäneensä raskauden.

Dunham sai kritiikkiä kommentistaan välittömästi. Sosiaalisessa mediassa lausetta kuvailtiin muun muassa loukkaavaksi. Pian nousseen kohun jälkeen Dunham julkaisi pitkän anteeksipyynnön ja selityksen lausunnolleen Instagramissa.

– Podcast-ohjelmassa oli tarkoitus käsitellä syitä siihen, miksi naiset haluavat tai eivät halua lapsia ja mitä oman vartalon hallitseminen tarkoittaa. Olen ylpeä siitä, miten erilaisia kantoja asiaan ohjelmassa kuultiin, Dunham kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kuvassa on sana choice eli suomeksi valinta.

– Toivon todella, että heittämäni mauton vitsi ei himmennä sitä seikkaa, miten hienoa työtä ohjelmassa mukana olleet naiset tekevät. Vitsin heitti jonkinlainen "harhainen tyttö" -sivupersoonani, joka välillä ottaa vallan, tyttö, joka tasapainoilee viisauden ja välinpitämättömyyden välillä.

– Vitsi ei toiminut. Se on minun vikani. En ikinä tarkoituksellisesti väheksyisi raskauden keskeyttämiseen liittyviä emotionaalisia ja fyysisiä haittoja, Dunham jatkaa pitkässä tekstissä.

Näyttelijä toteaa ainoita päämääriään olevan aborttitietoisuuden lisääminen sekä siihen liittyvän häpeän vähentäminen.

– Tiedän, että monet ihmiset eivät tule ikinä pitämään mistään, mitä suustani päästän, olivat ne vitsejä tai eivät, mutta tämän anteeksipyyntö on osoitettu niille naisille, jotka luottavat minuun. Te merkitsette minulle valtavasti.

Lue myös:

    Uusimmat