Näyttelijäkonkari Miitta Sorvalia on houkuteltu Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan – tämän vuoksi hän on kieltäytynyt

Miitta Sorvali Linnan juhlien etkoilla: Tällainen on äiti ja isoäiti Jussi-palkittu näyttelijä on 9:13
Katso videolta Miitta Sorvalin haastattelu Linnan etkot -lähetyksessä.

Jussi-palkittu näyttelijäkonkari Miitta Sorvali on ollut kaksi kertaa vieraana Linnan juhlissa. MTV Uutiset Liven itsenäisyyspäivän juhlalähetyksessä muistellaan Linnan humua ja keskustellaan, millainen isoäiti Sorvali on.

Näyttelijä Miitta Sorvali, 66, on tehnyt pitkän uran kotimaisessa viihteessä. Vuonna 1978 teatterikorkeakoulusta valmistunut Sorvali palkittiin vuonna 2020 parhaan naissivuosan Jussi-palkinnolla roolistaan Aurora-elokuvassa (2019).

Sorvali on ollut kaksi kertaa vieraana Linnan juhlissa. Kysyttäessä mieleenpainuvimpaa muistoa Linnan juhlista, Miitta toteaa sen, kun tekoripset tippuivat ennen kuin hän pääsi presidentinlinnaan.

– Kun saavuimme Linnaan ja siinä on sellainen vartiokoppi. He saivat luvan, maskeeraaja odottaa ja laitettiin tekoripset, Sorvali kertoo.

Vuodesta 1978 asti naimisissa näyttelijä Kari Sorvalin kanssa naimisissa ollut Miitta Sorvali on ollut tuttu näky MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman studioyleisössä yhdessä lapsenlapsensa kanssa.

– Se on tosi tärkeää meille ja silloin kun ei olla siellä paikan päällä katsomassa, niin me ollaan meillä kotona tai tyttäreni Siljan kotona katsomassa sitä, Sorvali sanoo.

Tullaanko hänet näkemään vielä joskus itse TTK-parketilla tanssin pyörteissä?

– On kysytty mukaan. En pysty mennä noin kilpailutilanteisiin, alittaisin itseni suorissa lähetyksissä. En uskalla lähteä, hän sanoo.

Ylen kanavilla nähtävässä uudessa Rakkaat lapset -sarjassa Sorvalin roolihahmo on hyvin tyly lapsilleen. Millainen äiti ja isoäiti Miitta Sorvali on?

– Eikö tässä kohtaa pitäisi sanoa, että heiltä pitäisi kysyä. Oma mielikuva voi olla sellainen, että olen lämmin ja hauska, mutta olenhan minä sellainen, että suhtaudun intohimoisesti työhön, hän kertoo.

Kiteeltä kotoisin oleva Miitta Sorvali on Nightwish-yhtyeen nokkamies Tuomas Holopaisen täti. Nightwish on kiertänyt syksyllä Eurooppaa esiintyen loppuunmyydyillä areenoilla jopa kymmenien tuhansien ihmisten yleisöille.

Mitä ajatuksia siskonpojan ura rocktähtenä herättää Miitta Sorvalissa? Katso artikkelin yläosassa Linnan etkot -lähetyksen haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat