Mainos

Näyttelijä Janet Leigh kuollut

Tunnetuimman roolinsa Psyko-elokuvassa tehnyt näyttelijä Janet Leigh on kuollut. 77-vuotias Leigh kuoli eilen Kalifornian Beverly Hillsissä. Filmitähden kuolemasta ilmoitti hänen tyttärensä Jamie Lee Curtisin edustaja.

Tiedonannon mukaan Leigh kuoli rauhallisesti kotonaan. Näyttelijätär oli kärsinyt vuoden ajan verisuonten tulehduksesta. Vaikka Janet Leigh muistetaan ennen muuta Alfred Hichcockin klassikkofilmistä Psyko (1960), hän teki valkokankaalla pitkän uran.

Leigh nähtiin muun muassa Orson Wellesin arvostetussa film noir -elokuvassa Pahan kosketus (1958) sekä kylmän sodan trillerissä Mantshurian kandidaatti (1962). Leigh oli Hollywoodin seuratuimpia kaunottaria myös valkokankaan ulkopuolella. Hänen avioliittonsa toisen filmitähden Tony Curtisin kanssa oli aikansa tuhkimotarina.

"En käy ikinä suihkussa"

Janet Leigh tiesi hyvin itsekin, että hänet yhdistettiin lähes aina vain yhteen elokuvaan. Psykon maineikas suihkumurha onkin elokuvahistorian kuuluisimpia ellei kuuluisin yksittäinen kohtaus. Leigh väitti kivenkovaan, että hän ei pystynyt menemään ikinä suihkuun Psykon kuvausten jälkeen.

-Tämä ei ole hypeä eikä asia, jonka sanoisin saadakseni julkisuutta. En todellakaan voi mennä suihkuun. Janet Leigh kertoi vuonna 1995 julkaistussa kirjassaan, että Psykon kuvaukset olivat helppoja lukuun ottamatta suihkukohtauksen 20:tä viimeistä sekuntia. Niissä Leighin kasvojen oli ilmennettävä täydellistä kauhua. Rooli Psykossa toi Leighille myös Oscar-ehdokkuuden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.