Näyttelijä haastaa Disneyn ja Lucasfilmin oikeuteen The Mandalorian -sarjasta saamistaan potkuista – taloudellista tukea Elon Muskilta

Näyttelijä ja entinen vapaaottelija Gina Carano ei ole tyytyväinen The Mandalorian -sarjasta saamiinsa potkuihin.

Näyttelijä ja entinen vapaaottelija Gina Carano haastaa Disneyn ja Lucasfilmin oikeuteen Elon Muskin avustuksella The Mandalorian -tv-sarjasta saamiensa potkujen vuoksi.

Carano sai sarjasta potkut julkaistuaan X-somepalvelussa kiistellyn viestin, jossa hän vihjasi, että republikaanina oleminen on samanlaista kuin juutalaisena oleminen natsi-Saksan aikana.

Näyttelijää syytettiin sosiaalisessa mediassa kulttuuriseen ja uskonnolliseen identiteettiin perustuvasta ihmisten halventamisesta ja hänen julkaisujaan kutsuttiin vastenmielisiksi ja mahdottomiksi hyväksyä. 

Pitkään jatkuneen fanikampanjan jälkeen hänet poistettiin sarjasta vuonna 2021 ja myöhemmin hänen managerointitoimistonsa luopui hänestä. 

– Totuus on, että minua jahdattiin kaikesta, mitä postasin, jokaiseen postaukseen, josta tykkäsin, koska en ollut linjassa sen ajan hyväksyttävän narratiivin kanssa, Carano kirjoitti X:ssä. 

Carano väittää, että hänen käyttämänsä sanat eivät olleet aggressiivisia, vaan kunnioittavia ja satunnaisesti koomisia, jotta tunnelma pysyisi valoisana synkkinä aikoina. 

Tällä viikolla jätetyssä uudessa kanteessa Carano väittää, että häntä ahdisteltiin ja häpäistiin, koska hänellä oli oikeistolaisia mielipiteitä ja hän kieltäytyi mukautumasta Disneyn ja Lucasfilmin mielipiteisiin. Hän väittää myös, että hänen miespuoliset näyttelijätoverinsa saivat julkaista halventavia lausuntoja republikaaneista ilman rangaistusta.

Carano vetoaa aiheettomaan irtisanomiseen ja sukupuoliseen syrjintään ja vaatii 75 000 dollarin, eli noin 69 600 euron, vahingonkorvauksia sekä oikeuden määräystä, jolla hänet otettaisiin takaisin hittisarjaan.

Kanteen mukaan Disney ja Lucasfilm käyttävät kiusaamista, syrjintää ja kostotoimia.

Vuonna 2023 Musk oli luvannut auttaa kaikkia, jotka olivat kohdanneet työsyrjintää sen vuoksi, mitä he olivat julkaisseet alustalla.

– Osoituksena X Corpin sitoutumisesta sananvapauteen olemme ylpeitä voidessamme antaa taloudellista tukea Gina Caranon oikeusjuttuun, mikä antaa hänelle mahdollisuuden hakea oikeutta sananvapauteensa X:ssä ja mahdollisuutta työskennellä ilman kiusaamista, häirintää tai syrjintää, X:n liiketoiminnasta vastaava johtaja Joe Benarroch sanoi lausunnossaan.

Carano kertoi olevansa syvästi kiitollinen Muskille, ja odottavansa nimensä puhdistumista. 

Disney ja Lucasfilm eivät ole vielä antaneet aiheesta lausuntoa.

The Mandalorian on avaruuswestern-sarja, jota on tehty tähän mennessä kolme kautta vuodesta 2019.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat