Aleksei Navalnyi kärsii mystisistä vatsakivuista – lähipiiri pelkää myrkytystä

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on sairastunut outoon vatsatautiin vankilassa. Asiasta kertoo hänen tiedottajansa. Lähipiiri pelkää myrkytystä.

Aleksei Navalnyi kamppailee tiedottajan mukaan vankilassa "salaperäisen sairauden kanssa", joka aiheuttaja saattaa olla jonkinlainen hitaasti vaikuttava myrkky.

Navalnyi ei enää syö mitään, koska vankilaruoka pahentaa hänen vatsakipujaan, Navalnyin tiedottaja kertoi Reutersille tänään torstaina.

– Alekseille tilattiin viime perjantaina ambulanssi, koska hänellä oli kovia vatsakipuja. Se on meille lievästi sanottuna suuri yllätys, sillä hän ei ole kokenut mitään vastaavaa aiemmin, tiedottaja Kira Yarmysh totesi uutistoimisto Reutersille.

– Hän ei syö mitään, koska häntä on kielletty vastaanottamasta ruokalähetyksiä tai ostamasta ruokaa vankilan kaupasta, ja vankilan hänelle tarjoama ruoka itse asiassa pahentaa hänen vatsakipuaan, Yarmysh sanoi.

Yarmysh kertoi olevansa hyvin huolissaan Navalnyin puolesta, koska tämä ei hänen mukaansa saa asianmukaista lääketieteellistä hoitoa.

Lue myös:

    Uusimmat