Mainos

Nautitaan, kun voidaan – alkuviikosta hellelukemia, myöhemmin sadetta ja ukkosta

Lämpötila kohoaa tänään kovaa vauhtia, mutta iltapäivän mittaan Länsi-Lappiin saapuu sadealue, joka tuo tällä viikolla viileämmät ilmat myös etelään.

Maanantaina lämpötilat kohoavat Etelä- ja Keski-Suomessa 20 ja 25 lämpöasteen välille. Lämpöä riittää etelässä vielä tiistaina ja keskiviikkonakin.

Lapissa pilvisyys lisääntyy päivän mittaan ja iltapäivällä sataa jo osassa Länsi-Lappia. Iltaan mennessä sade on vallannut jo koko Pohjois- ja Länsi-Lapin. Sadealue on vielä tiistainakin Pohjois-Suomen päällä.

– Korkeapaineen keskus on Suomenlahdella. Tuulet ovat heikkoja etelässä ja idässä, mutta läntisillä merialueilla tuuli on voimistunut sadealueen lähetessä, meteorologi Pekka Pouta kertoo.

Saderintaman reuna luo melko tiukan, lähes kymmenen asteen lämpötilaeron Suomen länsirannikolle. Vaasasta pohjoiseen sijaitsevat alueet saavat tuulensa kylmältä mereltä, mutta heti saderintaman etelä- ja itäpuolella olevat alueet ovat lähellä hellelukemia.

Keski-Suomessa on sadekuurojen mahdollisuus tiistaina. Runsaampia kuurosateita saadaan keskiviikkona etelä- ja itäosassa maata ja rajutkaan ukkosetkaan eivät ole mahdottomuus ennen säiden viilenemisistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.