Nauti raikas terveyspommi: Ryppyvoide naisille – mieskunnon kohottaja herroille?

Granaattiomena on täydellinen lisä salaattiin tai vaikka drinkkiin. Ihanan makunsa lisäksi se on terveellinen herkkupala arkeen.

Granaattiomena on alkujaan mystinen itämainen hedelmä, josta löytyy mainintoja eri uskontojen pyhistä kirjoista. Sitä on käytetty jo vuosisatojen ajan herkullisena ravintoaineena.

Harva tietää, että muun muassa drinkeissä käytetty värisiirappi grenadiini on valmistettu granaattiomenasta.

Alentaa kolesterolia ja hidastaa ikääntymisen merkkejä

Granaattiomenalla on lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia. Se muun muassa alentaa veren LDL-kolesterolipitoisuutta, heikentää monien bakteerien ja virusten kasvua ja tukee eturauhasen normaalia toimintaa vanhemmalla iällä. Etenkin korkea LDL-kolesterolipitoisuus lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Granaattiomenassa on myös runsaasti antioksidantteja, jotka voivat hidastaa kehomme ikääntymistä luonnollisella tavalla. Granaattiomena on siis luonnon oma sisäisesti nautittava ryppyvoide.

Luonnon oma erektiolääke?

Granaattiomena tukee typpioksidin vaikutuksia verenkierrossa. Typpioksidi on yksi elimistömme keinoista vaikuttaa verenpaineen säätelyyn. Sitä käytetään muun muassa erektiolääkkeissä: Typpioksidin määrää pyritään lisäämään tietyillä alueilla verenkierron aktivoimiseksi. Granaattiomenan runsas kulutus voikin auttaa aktivoimaan verenkiertoa. Sellaisenaan se ei ehkä riitä lääkkeeksi erektio-ongelmiin.

Granaattiomenan käyttö ruoanlaitossa

Positiivisten terveysvaikutusten lisäksi granaattiomena on trendikäs hedelmä gastronomisessa maailmassa. Monet huippukokit ovat kehittäneet reseptejä, joissa on mukana granaattiomenaa. Kokeile granaattiomenan siemeniä raikastamassa salaatin makua, drinkin kanssa, jälkiruoassa, jogurtin kanssa tai sellaisenaan.

Näin leikkaat granaattiomenan oikeaoppisesti:

1. Kaiverra granaattiomenan kannat irti niin, että molempiin päihin jää pienet kuopat.

2. Jaa granaattiomena pitkillä viilloilla haluamasi kokoisiin lohkoihin. Leikkaa viillot vain kuorikerrokseen, älä sisukseen asti.

3. Halkaise granaattiomena kaksin käsin. Revi siemenkotien välillä olevat valkoiset ”nahanpalat” irti hellästi.

4. Nauti siemenet sellaisenaan tai jälkiruoan kanssa tai salaatissa.

Katso video:


Lähde: Valioravinto

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat