Mainos

Naturasta taas huomautus EU:n komissiolta

Suomi on saanut uuden, täydentävän virallisen huomautuksen EU:n komissiolta Natura-ohjelman täytäntöönpanosta. Komissio epäilee, että Suomessa ei ole pantu oikealla tavalla toimeen luontodirektiiviä, joka säätelee Natura-alueiden suojelun ja muun käytön välistä suhdetta.

Taustalla on neljää aluetta koskeva aiempi virallinen huomautus. Komissio epäilee, ettei Suomi ole tarpeeksi tarkkaan selvittänyt hankkeiden vaikutusta Natura-arvoihin. Kyseessä olivat Turun sataman laajentaminen, Lenholmin ja Paraisten kallioiden rantakaavat, Mietoistenlahden ruoppaus sekä Pernajanlahden ylittävä voimajohto.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta hyväksyi tänään vastauksen huomautukseen. Suomi torjuu epäilyt ja toteaa, että luonnonsuojelulakia on aina tulkittu direktiivin hengen mukaisesti. Vastaavanlaiset viralliset huomautukset ja samanhenkiset vastaukset on annettu myös ympäristövaikutusten arviointia sekä ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä koskevasta direktiivistä.

Yksikönpäällikkö Tuula Pynnä ulkoministeriöstä arveli, että huomautusten taustalla on todennäköisesti komission selvitys jäsenmaiden lainsäädännöstä; komissiossa kammataan tiukasti läpi jäsenmaiden lainsäädäntöä ja tapoja panna direktiivejä toimeen, jolloin huomautettavaa usein löytyy. Toinen yleinen alku virallisille huomautuksille on kantelu. Suomelle tai muille jäsenmaille ei kerrota, mistä huomautukset ovat saaneet alkunsa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.