Mainos

Nato-maat pyysivät Venäjältä selkoa zapad-harjoituksen koosta

Nato-maat halusivat Venäjältä selkoa syyskuisen zapad-harjoituksen koosta Nato-Venäjä-neuvostossa torstaina. Nato-maiden ja Venäjän edustajat tapasivat torstaina ensimmäistä kertaa laajan sotaharjoituksen jälkeen.

Pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan liittolaiset tekivät tapaamisessa selväksi, että harjoituksen koko ja asemoituminen ylitti selvästi sen mitä Venäjä oli etukäteen kertonut.

Sotilasliitto Naton ja Venäjän käytännön yhteistyö katkaistiin vuonna 2014 sen jälkeen kun Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin. Nato-Venäjä-neuvosto on kuitenkin kokoontunut jännitteistä huolimatta. Torstainen kokous oli vuoden kolmas.

Tapaamisessa nousi Stoltenbergin mukaan esiin myös väite siitä, että Venäjä olisi jättänyt Valko-Venäjälle joukkoja harjoituksen jälkeen. Tällä hetkellä tästä ei hänen mukaansa ole tietoa.

"Työ lentoturvallisuuden eteen lupaavaa"

Suomen johdolla on tehty työtä Itämeren lentoturvallisuuden edistämiseksi

Kuten yleensä Venäjän ja Naton harvoissa tapaamisissa, myös nyt osapuolet keskustelivat läpinäkyvyydestä ja riskien vähentämisestä.

– Viime vuonna aloitimme dialogin lentoturvallisuudesta Itämeren alueella. Sen jälkeen Suomen johtama asiantuntijaryhmä perustettiin. Heidän työnsä tähän asti on lupaavaa, Stoltenberg kertasi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.