Mainos

Nato jatkaa uraaniammusten käyttöä

Sotilasliitto Nato on tänään torjunut Italian ehdotuksen köyhdytettyä uraania sisältävien ammuksien käytön lopettamisesta. Italia esitti myöhään eilen, että uraaniammusten käyttö lopetetaan, kunnes niiden turvallisuudesta saadaan riittävät takuut.

Nato-maista Yhdysvallat ja Britannia vastustivat ehdotusta jyrkimmin. Nato-diplomaattien mukaan asiasta laaditaan virallinen julkilausuma huomenna Naton neuvoston varsinaisen istunnon yhteydessä.

Naton kokouksessa päätettiin myös, että sotilasliiton lääketieteelliset asiantuntijat kokoontuvat keskustelemaan uraaniammusten mahdollisista riskeistä. Nato kuitenkin korosti, ettei uraanin ja syöpätapausten yhteydestä ole tieteellisiä todisteita.

Norjalaiset rauhanturvaajat kapinaan?

Norjalaiset rauhanturvaajat ovat kieltäytyneet lähtemästä työtehtäviin Jugoslaviaan. Noin 400:n Telemarkin pataljoonan sotilaan on huomenna määrä allekirjoittaa sopimus kesäkuussa alkavasta palvelusta Kosovon Kfor (koofor) -joukoissa. Sotilaat eivät kuitenkaan aio allekirjoittaa sopimusta, ennen kuin uraaniammusten vaarat on selvitetty.

Viime viikolla kaksi Bosniassa palvellutta norjalaista rauhanturvaajaa kertoi sairastuneensa syöpään kotiuttamisen jälkeen. Kaikkiaan Balkanin alueella on ollut noin 7500 norjalaista rauhanturvaajaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.