Mainos

Nato: Albaanien joukkopako ennennäkemätön

Nato sanoo jo yli puolen miljoonan Kosovon albaanin joutuneen pakenemaan kodeistaan. Pakolaisina on jo runsas neljännes koko Kosovon väestöstä ja heidän määränsä kasvaa hetki hetkeltä. Vastaavaa tilannetta ei ole nähty Euroopassa sitten toisen maailmansodan, sanoi tiedottaja Jamie Shea Naton tiedotustilaisuudessa Brysselissä.

Suurin osa Kosovon albaaneista pyrkii Albaniaan. Maan hallitus sanoo ottaneensa muutamassa tunnissa vastaan jopa 10 000 pakolaista. Aiemmin tänään Albania vetosi kansainväliseen yhteisöön saadakseen apua pakolaistulvan käsittelemiseksi. Nato kertoo Kosovon maltillisen albaanijohtajan Ibrahim Rugovan piileskelevän. Hänen talonsa kerrotaan poltetun.

Arviolta 50 000 kodeistaan karkotettua Kosovon albaania oli tänään kokoontunut Albanian vastaiselle rajalle Kosovon länsiosassa. Albanian tiedotusministerin Musa Ulqinin mukaan pakolaisten odotettiin ylittävän pian rajan Kosovosta Albaniaan.

Eilen Jugoslavian joukot pakottivat yli 20 000 Kosovon albaania pakenemaan rajan yli Albaniaan. Suurin osa pakolaisista oli Albanian viranomaisten mukaan naisia ja lapsia, jotka olivat joutuneet jättämään serbijoukkojen tuhoamat kotikylänsä.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja sanoi tänään CNN-television haastattelussa pakolaisten kertoneen, että heille oli annettu vain hetki aikaa pakata tavaransa ja lähteä ennen kylien tyhjentämistä ja polttamista. Hän myös vahvisti pakolaisten olevan pääasiassa naisia ja lapsia.
(MTV3-Reuters-STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.