Natalie kasvattaa esikoistaan yksin: Aluksi lapsen kanssa oli rankkaa

Erilaiset äidit -sarjan toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa tarinansa kertoi 18-vuotias Natalie Keinonen. Esikoisensa, Noel-pojan, synnyttäneen nuoren äidin arki on vähitellen palannut uomiinsa, mutta pojan isän ollessa armeijassa päävastuun pienokaisesta kantava Natalie on saanut kokea myös sen, kuinka raskasta elämä pienen lapsen kanssa aluksi on.

Natalien arki Noel-pojan äitinä on vähitellen asettumassa uomiinsa. Raskaiden viikkojen jälkeen yksin lapsen kanssa arkea pyörittävä Natalie on päässyt viimein urheilemaan ja oppinut löytämään myös omaa aikaa – lähipiirin korvaamattoman lastenhoitoavun ansiosta.

Arkirutiinien löytyminen vei aikaa

Pian Noelin syntymän jälkeen pojan isä lähti armeijan leipiin ja Natalie jäi lapsen kanssa yksin. Nuori äiti huomasi, että lapsen tarpeet veivät hänen energiaansa koko ajan.

– Ihan alku oli todella rankkaa, kun en ehtinyt tekemään mitään ja koko ajan joku asia oli kesken. Siivosin ja sähläsin silloin koko ajan ja olin vähän stressaantunut, Natalie myöntää.

Viikkojen kuluessa tuore äiti on kuitenkin oppinut tuntemaan pienokaista tarpeineen paremmin ja arki on alkanut tasoittua. Natalie on huomannut muuttuneensa Noelin syntymän jälkeen paljon.

– Olen rauhoittunut todella paljon ja olen löytänyt tasapainon. En myöskään stressaa niistä pienistä asioista.

Ennen pojan syntymää Natalien mieltä varjosti huoli siitä, että kuinka hän onnistuu järjestämään aikaa harrastuksilleen synnytyksen jälkeen. Arki on tuonut hänelle kuitenkin mukanaan positiivisen yllätyksen: Natalien lähipiiri on tarjonnut paljon lastenhoitoapua.

– Olen käynyt neljä kertaa viikossa salilla. Pojalla on ollut onneksi useita hoitajia: isäni, äitini ja siskoni. Se on ollut ihan huippujuttu, Natalie kertoo.

Liikunta on Natalielle elämäntapa, mutta äitiys on muuttanut hänen arvojaan. Tuoreelle äidille kehittyi nopeasti vahva side lapseen.

– Äitiydessä on ihaninta se, että saa pitää huolta omasta pienestä pojasta, Natalie hymyilee.

Isän ja pojan suhde kehittyy vähitellen

Tuore isä aloitti armeijan pian Noelin syntymän jälkeen, mutta vakuutti haluavansa olla tiivis osa pienokaisen elämää kiireistään huolimatta. Natalie kertoo, että isä on lunastanut lupauksensa.

– Hän käy aina viikonloppuisin lomilla hoitamassa vauvaa, Natalie hymyilee.

Tuore äiti myöntää, ettei isän ja pojan välisen suhteen syntyminen ole ollut yhtä selvää kuin side, joka äidin ja pojan välillä on ollut lapsen syntymästä saakka. Natalie uskoo kuitenkin vakaasti, että Noelin isä tulee nauttimaan roolistaan.

– Pikku hiljaa hän alkaa sisäistää olevansa pojan isä. Ei se isyys tule heti kun näkee lapsen, vaan siitä kun on lapsen kanssa tekemisissä, syntyy se tunnekin, että on isä, Natalie miettii.

Ensikodista puuttui oma rauha

Natalie muutti synnytyksen jälkeen muutamaksi viikoksi ensikotiin, jotta hän saisi tarvitsemaansa tukea opetellessaan yksin arjen rutiineja lapsen kanssa. Vaikka nuori äiti sai ensikodista paljon kullanarvoisia neuvoja, piti hän elämää ensikodissa turhan hektisenä.

– En oikein viihtynyt siellä. Minä tarvitsen jotenkin paljon enemmän omaa rauhaa. Siellä oli koko ajan joku häsläämässä siinä vieressä. Kaikki sujui muutenkin niin hyvin, ettei se ollut tarpeellista, Natalie kertoo.

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

Keskustele Erilaiset äidit -sarjasta ohjelman Facebook-sivulla https://www.facebook.com/erilaisetaidit.

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja