Nasima Razmyar: Vieraskielisten isosta osuudesta koronatartuntojen määrässä ei voi tehdä maahanmuuttajakysymystä – "Ketään ei pidä leimata"

5:17
Katso yllä oleva video: Miksi koronatartuntoja on enemmän vieraskielisten keskuudessa?

Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyarin (sd.) mielestä vieraskielisten korostuneesta osuudesta Suomen koronatartuntojen määrässä ei voi tehdä maahanmuuttajakysymystä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi alkuviikolla, että vieraskielisten osuus koronavirustartunnoista on valtakunnallisesti 25 prosenttia, vaikka koko väestöstä heidän osuutensa on vain 8 prosenttia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerrottiin aiemmin MTV Uutisille, että maahanmuuttajataustaisten kohonnut osuus tartunnan saaneissa havaittiin jo keväällä.

– Tilanne Helsingissä on ollut se, että tartuntojen määrä on ollut maahanmuuttajien keskuudessa suurempi, Razmyar toteaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Hänen mukaansa uusien rajoitusten ja suositusten myötä myös näiden tartuntojen määrä on taittumassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hänen mielestään asiasta ei voi kuitenkaan tehdä maahanmuuttajakysymystä.

– Tietysti asioista pitää puhua niin kuin ne ovat, mutta tätä ei voi viedä tällaiseksi maahanmuuttokysymykseksi. Tämä on globaali ilmiö ja eri puolilla Suomeakin ja eri väestöryhmissä sairastetaan. On ihan selvä, että ketään ei pidä leimata.

– Maailmallakin on valitettavasti niitä yhteyksiä, jossa sosioekonominen tausta vaikuttaa siihen, kuinka paljon alueella esimerkiksi sairastetaan.

Näin Helsinki on reagoinut vieraskielisten koronatartuntojen kasvuun

Razmyar kertoo, että maahanmuuttajayhteisöt ovat tehneet kaupungin kanssa hyvää yhteistyötä koronatietouden jakamiseksi.

Kaupunki jakaa koronaneuvontaa eri palveluissaan, verkkosivuillaan sekä kuvina sosiaalisessa mediassa.

Uutena toimena on myös aloitettu jalkautuva koronaneuvonta.

– Pidän erittäin tärkeänä Helsingissä käynnistettyä jalkautuvaa koronaneuvontaa, eli mennään sinne, missä ihmiset ovat ja keskustellaan heidän kanssaan heidän omalla äidinkielellään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja