Nasan "Enterprisen" visioinut artisti MTV:lle: 1600 tuntia siihen meni

Tulevaisuuden valoa nopeamman avaruusaluksen ulkoasun visioineen artistin todentuntuiset kuvat ovat levinneet verkossa ympäri maailmaa.

Erityisen kiinnostaviksi kuvat tekee se, että ne on tehty avaruushallinto Nasan toimeksiannosta asiantuntijoiden opastuksella. Tavoitteena on tarjota realistinen näkemys siitä, miltä tulevaisuuden valoa nopeampi "warp drive" -avaruusalus voisi nykytietämyksen perusteella näyttää.

MTV Uutiset haastatteli kuvat tehnyttä Mark Rademakeria.

"Kaikki täytyi ottaa huomioon kuvien suunnittelussa"

Rademaker asuu pienellä ja rauhallisella Silvolden paikkakunnalla Hollannissa.

Hän on aiemmin työskennellyt Star Trek -aiheisten projektien parissa ja tätä kautta Nasa otti häneen yhteyttä mielenkiintoista uutta projektia varten.

-Se tuntui todella hienolta. Lykkäsin kaikkia muita projektejani. En ole koskaan ennen ollut näin keskittynyt johonkin asiaan, kuvailee Rademaker.

Hän kertoo tehneensä läheistä yhteistyötä Nasan asiantuntijoiden kanssa etenkin projektin alkuvaiheessa. Myöhemmin yhteyttä pidettiin muutamien päivien välein.

- Kaikki täytyi ottaa huomioon ja mukauttaa suunnitelmiin. Ja tämän jälkeen asiat piti jälleen tarkistaa. Tietyssä vaiheessa suunnitelmista tuli "cooleja", mutta kuitenkin uskottavia. Alun jälkeen sain vapaat kädet suunnitelmien tekoon ja pienten yksityiskohtien mallintamiseen.

Rademakerin hahmotteleman avaruusaluksen nimi on Star Trekia kunnioittaen "IXS Enterprise".

Rademaker kertoo pitäneensä tärkeänä sitä, että aluksesta välittyisi klassisen scifi-avaruusaluksen piirteet, jotta se vetoaisi katsojaan. Tämän takia aluksessa on mm. selvä horisontaalinen ilme avaruuden painottomuudesta huolimatta. Hän lisäsi kuviin myös hohtavia osia. 

Mistään pienestä urakasta ei ollut kyse, sillä Rademaker kertoo kuvien tekemiseen menneen 1600 työtuntia.

-Nyt tosin saisin ne tehtyä 800 tunnissa, hän hymähtää. 

Rademaker uskoo Nasan olevan tyytyväisiä tilaamiinsa kuviin. Niitä käytetään mm. Nasan esittelytilaisuuksissa.

Voit katsoa lisää hahmotelmia avaruusaluksesta Mark Rademakerin Flickr-galleriasta

Lue myös:

    Uusimmat